Alman Dışişleri Bakanı´nın inandırıcı olmayan açıklamaları

Alman Dışişleri Bakanı´nın inandırıcı olmayan açıklamaları

ABONE OL
15:04 - 17/07/2020 15:04
Alman Dışişleri Bakanı´nın inandırıcı olmayan açıklamaları
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye ile ilgili seyahat uyarısının kaldırılmasına yönelik ümitler yine boşa çıktı.

SWP adlı internet sitesinin yayınladığı habere göre Alman Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Türkiye´ye yönelik seyahat uyarısını kaldırmak istemiyor. Bu karar için pek de dişe dokunur gerekçeler açıklamayan Maas, genel geçer bir şekilde „ikinci bir dalga“ kaygısını dile getirerek „Birçok ülkede tam şu anda ikinci bir dalga geliyor. O yüzden seyahat uyarısı konusunda denemelerde bulunmak olmaz“ dedi.

Maas´a göre Avrupa dışındaki ülkelerdeki durumu tespit etmek zormuş: „Buna rağmen gelen verileri özenle inceliyoruz, Türkiye´den gelen verileri de,“ diyor Maas.

Anladık: Veriler geliyor, fakat durumu değerlendirmek zor. Bu genel geçer ve ayrıntılara yer vermeyen açıklamadan sonra insan ister istemez acaba sorun verilerde mi, yoksa bu verileri değerlendirecek kişilerde mi diye soruyor kendi kendine…

Aynı zamanda Almanya´nın bir diğer gazetesi, „Gießener Allgemeine“, Almanya´nın global olarak getirdiği seyahat uyarısının toplam yedi yeni AB dışı ülke için kaldırıldığını bildiriyor. Bu ülkeler Avustralya, Gürcistan, Kanada, Yeni Zelanda, Tayland, Tunus ve Uruguay. Özellikle son üç ülke ile ilgili oradan gelen verilerin gerçekten de Türkiye´den gelen verilerden daha inandırıcı ve güvenilir veriler olup olmadıklarını soruyor kendi kendine.

Değerlendirmelerde uygulanan çifte standarda yönelik sabit işaretler de eksik değil. Mesela Almanya Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlara „Lüksemburg´a gitmeyiniz“ diyor. „Gießener Allgemeine“ gazetesindeki habere göre buna kızan Lüksemburg başbakanı Xavier Bettel, Lüksemburg´taki koronavirüs ölüm oranının Almanya´dakinden daha yüksek olmadığını, kimsenin de Almanya´nın tehlikeli olup gidilmemesi gereken bir ülke olduğunu söylemediğine dikkati çekiyor.

Uzun lafın kısası: Heiko Maas´ın Türkiye´ye yönelik olumsuz kararın „gerekçesi“ olarak ileri sürdüğü nedenleri azlığı, bu kararın lüzumu konusunda inandırıcılıktan uzaktır. Keşke Heiko Maas, aldığı kararın nedenini anlatmak zahmetine katlansaydı.(Kaynak:https:tourexpi.com)

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.