Alman Bakan Türk toplumuna güven verdi

Alman Bakan Türk toplumuna güven verdi

ABONE OL
15:07 - 23/05/2020 15:07
Alman Bakan Türk toplumuna güven verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’da tehdit edilen Camiyi Bakan ziyaret etti. Alman Bakan Türk toplumuna güven verdi.

Almanya’nın Bavyera eyaletinde bulunan Nürnberg yakınlarındaki Röthenbach kasabasında, DİTİB’e bağlı İmamı-Azam Camisine Mart ayı başlarında mavi zarf içinde, hakiki bir kurşunla birlikte, “Asla Güvende Olamayacaksınız “ibareli bir tehdit mektubunun gönderilmesinin ardından, Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann , Koronavirüs nedeniyle ertelenen cami ziyaretini gerçekleştirdi.

Ziyarette Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz, Din Hizmetleri Ataşesi Fuat Gökçebay, Kuzey Bavyera DİTİB Başkanı Hasan Aslan, Türk İnisiyatif Grubu Sözcüsü İsmail Akpınar, Röthenbach Belediye Başkanı Klaus Hacker, Kaymakam Armin Kroder ile diğer Türk ve Alman davetliler hazır bulundu.

KAPIDA KARŞILANDI

Bakan Herrmann kapıda karşılandıktan sonra konferans salonuna geçildi. İmami-Azam Cami Başkanı Recep Çalık, selamlama konuşması yaparak gösterilen ilgiye teşekkür etti. Bakan Joachim Hermann ise konuşmasında olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirerek şöyle konuştu:

GÜVENİNİZ TAM OLSUN

Tesellimiz, olayı hızlı bir şekilde çözmemizdir. Bu tehdit, sadece politik bir olay değil toplumsal bir olaydır. Yerel makamlar bu gibi olaylara çözüm bulmalıdır. Başbakanımız Markus Söder’in derin üzüntülerini belirtmek isterim ve selamlarını iletiyorum. Her türlü olayın takipçisi olacağız. Tehdit mektubu gönderen kadının mahkemede hesap verecek, güveniniz tam olsun.

WALDKRAİBURG FAİLİNİN KİMLİĞİ BİZİ ŞAŞIRTTI

Bakan Herrmann, Münih yakınlarındaki Waldkraiburg’ daki Türk iş yerlerine yapılan saldırıya ve çıkarılan yangınlara da değindi ve failin kısa zamanda yakalandığını, Failin kimliğinin ise, kendilerini şaşırttığını söyledi. Bilindiği gibi saldırganın Türk asıllı DEAŞ sempatizanı olduğu ortaya çıkmıştı.

YARIM ASRI AŞAN BİLİKTELİĞİMİZ VAR

Başkonsolos Serdar Deniz’de yaptığı konuşmada, yarım asra yakın birliktelikten bahsetti ve buna rağmen, tabi ki, çoğunluk diyemeyeceğimiz bir azınlık topluluk tarafından hala bir göçmen ve öteki olarak görülüyoruz dedi. Serdar Deniz, İşbirliğine ve eşgüdümlü iletişime açık olduklarını dillendirdi.

CAMİYİ GEZDİ

Toplantı sonunda, Cami başkanı Recep Çalık, Herrmann’a hediye ve bir buket çiçek verdi. Bakan camiyi gezerek ilgililerden bilgi aldı.

NE OLMUŞTU

Bilindiği gibi, yazılan tehdit mektubunun ardından yapılan kapsamlı bir araştırmanın sonucunda, mektubu yazanın Nürnberg’e 37 kilometre uzaklıktaki Leinburg Diepersdorf kasabasında (Heilpraktiker) Doğal Bitki Tedavisi Uzmanı, Susanne G olduğu anlaşılmış, kadın sorgusundan sonra serbest bırakılmıştı. Koronavirüs salgınına denk gelen bu günlerde, protesto yürüyüşü ve bakanın ziyareti iptal edilmişti.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG- ROTHENBACH
Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.