“Aliağa’dan bütün bir partinin siyaseti finanse ediliyor”

“Aliağa’dan bütün bir partinin siyaseti finanse ediliyor”

ABONE OL
23:34 - 24/03/2024 23:34
“Aliağa’dan bütün bir partinin siyaseti finanse ediliyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart yerel seçimlerine 7 gün kala Cumhur İttifakı’na bağlı belediyelerin yönettiği ve çekişmeli ilçelerin de aralarında olduğu İzmir’in birçok ilçesinde halk buluşmaları düzenliyor.

2019’da yerel seçimleri MHP’nin kazandığı Aliağa’da, belediye yönetimini hedef alan Özel, “Aliağa bütün bir partinin siyasetinin finanse edildiği ve inanılmaz paylaşımların, israfların sözkonusu olduğu bir yer” suçlamasında bulundu.

Özel, 2019’daki seçimlerde ittifak çatısı altında CHP’ye oy veren diğer siyasi parti seçmenlerine de yeniden sandıkta birleşme çağrısı yaptı.

Geçen hafta İzmir’de AK Parti’yle rekabetin yüksek olduğu güneydeki dış ilçelerde yaptığı mitinglerin ardından CHP lideri Özel, bu kez İzmir’in kuzeyindeki ilçelerde sahaya indi. Özel, seçim öncesi son Pazar gününü Foça, Menemen, Aliağa, Çiğli ve Bayraklı’ya ayırdı.

CHP’nin İzmir Büyükşehir adayı Cemil Tugay’la yan yana fotoğraf vererek aralarındaki gerilimin son bulduğu açıklanan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, Özel’e İzmir ziyaretinde eşlik etmemesi ise dikkat çekti.

“CHP’nin 14 Mayıs’ta Aliağa’daki oyu AK Parti’yle MHP’nin toplamından fazla”

Aliağa’da halka seslenen CHP lideri, “Aliağa üç milyara varan bir bütçeyle, belediyenin inanılmaz imkanlarının olduğu, diğer taraftan son 5-10 yılda satılanlarla inanılmaz kaynaklar elde edilen, bunun pek azının vatandaşa döndürüldüğü, adeta bir kentten bir partinin bütün bir siyasetinin finanse edildiği ve inanılmaz paylaşım ve israfların sözkonusu olduğu bir yer. Bizim kararlılığımız Aliağa’nın gelirini Aliağalı’ya harcamak, yüksek potansiyelini arttırmak. Birtakım kayıt dışı meseleleri kamu yararına yönelterek, önümüzdeki dönem devasa bir bütçeyi Aliağa’da hakça, eşitçe, dürüstçe paylaşmak, paylaştırmak istiyoruz” dedi.

2019’daki yerel seçimde MHP’nin yüzde 51,26 oy oranıyla belediye seçimlerini kazandığı Aliağa’da CHP’nin oy oranı yüzde 46,61 olmuştu. Özel, gelinen aşamada CHP’nin Aliağa’da seçimleri kazanma gücüne ulaştığını söyleyerek, “CHP’nin 14 Mayıs’taki Aliağa’daki oyu AK Parti’yle MHP’nin toplamından fazla. Yani 14 Mayıs günü CHP’ye oy atanlar 31 Mart’ta da oy attığında Aliağa Belediye Başkanı zaten Çağatay Güç. Hele hele 28 Mayıs Tayyip Erdoğan’la Sayın Kemal Kılıçdaroğlu arasına bakarsanız bizim buradaki gücümüz yüzde 63. 28 Mayıs günü Kemal Kılıçdaroğlu’na oy atanlar o günkü itirazları, yoksullukları değişmediğine göre, o günkü çaresizliği umuda çevirecek bir değişiklik olmadığına göre bizim burada yapmamız gereken, korku ittifakına karşı durmak” diye konuştu.

“Biraz sinirleri bozulunca Aliağa’da bambaşka işlere kalkışan birinden Aliağa’yı kurtarmak gerekiyor”

MHP’li Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ı isim vermeden eleştiren Özel, “Kendisi dışarıdan öyle görünmüyor ama hakaret, tehdit davalarıyla, biraz sinirleri bozulunca Aliağa’da bambaşka işlere kalkışan birinden hem Aliağa’yı kurtarmak lazım hem de Aliağa’da cumhuriyetin değerlerine, kurucu kadrolarına sonuna kadar sahip çıkacak, sadece sosyal demokratların değil muhafazakar demokratların, milliyetçi demokratların, Kürt’ün, Türk’ün, Laz’ın, Çerkez’in, bütün yoksulların, bütün işsizlerin başkanı olacak birisini göreve getirmek gerekiyor. Buna talip olan, enerjisi olan, bunun için sabırsızlanan Çağatay Başkan’a 14 Mayıs günü partimize oy atan herkesin oy atması partililiğin gereğidir. Atatürk’ün koltuğunda bugün oturan ve emanetine sahip çıkmaya çalışan genel başkan olarak olarak bütün CHP’lileri eksiksiz, firesiz, artarak çoğalarak sandığa Çağatay’a destek vermeye bekliyorum” şeklinde konuştu.

“Burada yapılacak belediye başkanı değişiminin sadece Aliağa’da değil Türkiye siyasetinde de etkisi olacaktır”

2019’daki seçimlerde İzmir’de aday göstermeyerek CHP’ye destek veren siyasi parti seçmenlerinden de 31 Mart’ta bir kez daha destek isteyen Özel, “Biz sosyal demokratlar olarak Aliağa’nın iyi kalpli, iyi huylu, yakasında değilse de gözünde, gönlünde güneş olan iyi insanlarından, yalandan dolandan bıkmış, bu işlerden uzak durmuş, geçmişte birlikte olduğu halde kenara çekilmiş muhafazakar demokratlarından, Aliağa’daki Türk’ünden, Kürt’ünden, Çerkez’inden herkesten hem Cemil Tugay için hem Çağatay Güç için destek istiyoruz. Aliağa’da bir büyük Aliağa ittifakı Aliağa’yı içine düştüğü cendereden kurtaracaktır” dedi.

Geçen yerel seçimde CHP’yle ittifak kuran İYİ Parti’nin yanısıra HDP çatısı altında aday göstermeyerek CHP’li adaylara destek veren DEM Parti de bu seçimde kendi adaylarıyla yarışıyor.

Aliağa’da belediye başkanlığının değişmesinin yalnızca Aliağa’da değil tüm Türkiye siyasetinde etkisi olacağını savunan Özel, “Her şey her yerde konuşulmaz ama günü geldiğinde ortaya koyacağımız delillerle Aliağa’da neler dönmüş, buradan nerelere neler neler gitmiş, o paralar burada kalsaymış sizin için neler olurmuş, bir gün bunları anlatacağız. Günü gelince dünya kadar işçiyi işten çıkaranlara, toprakları, malı mülkü satanlara benzemeyeceğiz. Kimsenin ekmeği ile oynamayacağız, Aliağa’ya bütün olarak sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.

Özel, “Size güveniyorum. Onların ittifakı Türkiye’nin başına bela olmuş Cumhur İttifakı’dır, korku ittifakıdır. Bizim ittifakımız Türkiye ittifakıdır” dedi. Özel konuşmasında CHP’lilere seçime bir hafta kala kararsız seçmenleri de ikna etme görevi verdi.

“Vakıflara, cemaatlere, tarikatlara İzmir’i peşkeş çektirtmeyiz”

AK Parti ile CHP arasında oy farkının giderek düştüğünün gündeme geldiği İzmir büyükşehir yarışına da değinen Özel, “İzmir’de böyle bir tehlike yok ama İzmirliler’den oy isteyenler var. Hepsinin niyeti aynı, ‘Ah bu CHP’li belediyeleri bir alsak biz bunu bütün vakıflara açacağız’ diyorlar. ‘İzmir Büyükşehir’i alsam TÜGVA’ya, TÜRGEV’e, Okçuluk Vakfı’na, Ensar Vakfı’na açacağım’ diyorlar. Ver bunlara yetkiyi, Karşıyaka İskelesi TÜGVA’ya, Alsancak İskelesi TÜRGEV’e, asansör Ensar Vakfı’na, paraşüt kulesi de Okçuluk Vakfı’na verilsin. İzmir’in adayının bu vakıfların her birisinin yönetimlerinde ya kendisi var ya da en yakın arkadaşları var. İzmir’i size yedirtmeyiz, İzmir İzmirliler’indir. İzmir’in varlıkları İzmir’indir. İzmir’in simgeleri İzmir’indir. Vakıflara, cemaatlere, tarikatlara İzmir’i peşkeş çektirtmeyiz” dedi.

Menemen’de AK Partili belediyeye: “Menemen’in 3 milyarı buharlaştı”

Özel, daha sonra gittiği Menemen’de de AK Partili belediyeye eleştirilerde bulundu. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Menemen Belediye Başkanı seçilen CHP’li aday Serdar Aksoy’un zimmet ve irtikap iddiasıyla tutuklanması ve İçişleri Bakanlığı’nca görevden alınması sonrasında, belediye başkan vekilliği için yapılan kura çekimini Cumhur İttifakı adayı AK Partili Aydın Pehlivan kazanmıştı.

Menemen Belediye Başkanı Pehlivan’ı hedef alan Özel, “Belde belediyelerinin malları Büyükşehir’e geçti. Tahir Başkan (eski belediye başkanı Tahir Şahin) döneminde 1 tanesine el sürülmedi, Emiralem ve Seyrek’te çiftçilerin alınteri ile biriktirdikleri ya da belde belediyesinin kendi imkanları ile yarattığı taşınmazları aldılar. Bunları 4 milyar TL tutarında arazi sattılar. Bu parayla yaptık dedikleri işler 1 milyar TL tutar. Menemen’in 4 milyarı satıldı, 3 milyar’ı buharlaştı. 1 milyarı ile göz boyayıp oy istiyorlar” dedi.

31 Mart’ta AK Parti’den yeniden aday gösterilen Pehlivan’la ilgili eleştirilerini sürdüren Özel, “Burada belediye başkan adayının kardeşi kimmiş normalde biz ilgilenmeyiz. Ancak sen yoksulları kardeşten, eşten, hatta eşinin kardeşinden mesul tutacaksın, o gece benim de içinde bulunduğum meclisi bombalamaktan yargılanan bombacı pilotun kardeşini burada belediye başkanı yapacaksın. Bana kalsa kimse kardeşinin suçundan mesul tutulmamalı. Ancak herkes mesul; buraya gelince mesul değil” diye konuştu.

VOA tarafından geçilen “Aliağa’dan bütün bir partinin siyaseti finanse ediliyor” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Aliağa’dan bütün bir partinin siyaseti finanse ediliyor” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Aliağa’dan bütün bir partinin siyaseti finanse ediliyor” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.