Ali Kaya: Pandemi kriz bizi kötü vurdu

Ali Kaya: Pandemi kriz bizi kötü vurdu

ABONE OL
22:30 - 14/11/2020 22:30
Ali Kaya: Pandemi kriz bizi kötü vurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Koronavirüs krizinden etkilenen küçük ölçekli iş yerlerinden birisi de yaklaşık 8 yıldır Hamburg’un Billstedt semtinde bulunan başarıyla hizmet veren Işık Lahmacun.

Yaklaşık 3 yıldır Işık lahmacunda usta olarak çalışan Ali Kaya, son derece uyumlu çalıştığı patronu Tacim Işık’tan dükkânı devraldı.

43 yaşındaki Malatya/Doğanşehir doğumlu, çalışkan, azimli bir esnaf olan Ali Kaya, 2000 yılından beri Almanya’da yaşamını sürdürdüğünü belirtti.

Ali Kaya, Almanya’ya gelmeden önce İstanbul’da tekstil alanında kendi işini kurduğunu belirterek, daha sonra 2000 yılında eniştesinin davetiyle Almanya’ya gelir. Onunla birlikte Hamburg’da Güney lahmacunu kurarak işletmeye başlarlar. Eniştesinin ani vefatından dolayı, firmayı devretmek zorunda kalır.

 

Kaya son 3 yıldır ise, Hamburg’un Billstedt semtinde bulunan Işık Lahmacun’da Tacim Işık’ın yanında usta olarak çalışmaya başlar.

KRİZ BİZİ KÖTÜ VURDU!

Kısa sürede özel damak tadı konseptiyle, Hamburg ve çevresinde aranan gözde ürün haline gelen Işık Lahmacun, düğün, nişan, mevlid, toplantı, konser ve özel günlerin aranan markası haline gelir. Işık Lahmacun ‘un eski sahibi Tacim Işık’tan, gerekli olan her türlü yardımı gördüğünü belirten Ali Kara “Işık lahmacun ismi ve konseptini aynen devam ettiriyorum. Bu konsept Hamburg ve çevresinde müşteriler tarafından tuttu. Tacim Işık’a katkı ve yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Koronavirüs sebebiyle düğün, toplantı ve konserlerin yasaklanmasıyla birlikte satışlarının yüzde seksen düştüğünü belirten Ali Kara,” Virüs krizi bizi kötü vurdu. Satışlarımız önemli oranda azaldı. Biz buna rağmen, fiyatlarımızı standart seviyede tuttuk ve zam yapmadık” dedi.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.