AKTOB Başkanı Erkan Yağcı: ‘Artık süreçleri iyi yönetme dönemindeyiz’

AKTOB Başkanı Erkan Yağcı: ‘Artık süreçleri iyi yönetme dönemindeyiz’

ABONE OL
11:56 - 28/05/2022 11:56
AKTOB Başkanı Erkan Yağcı: ‘Artık süreçleri iyi yönetme dönemindeyiz’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Toplantının açılışında konuşan AKTOB Y.K Başkanı Dr. Erkan Yağcı, Pandemiden bu yana dünya ve Türkiye turizminde yaşananları verilerle ortaya koyarken, 2022 ve ötesi için beklentilerini açıkladı.

Son 2 yılda turizmde, Bakanlık ve sektör birliklerinin gösterdiği çabayı “İyi bir takım çalışması” olarak yorumlayan Dr. Yağcı, içinde bulunulan zamanda da “Süreç Yönetimim” önemli olduğuna vurgu yaptı.

Turizmde yeni dönem trend ve eğilimlerini başlıklar halinde sıralayan Dr.Yağcı, Pandemide ortaya konan Güvenli Turizm Sertifkası’nın, bu eğilimlerin nasıl yaratıldığını ve bunlara nasıl cevap verildiğine örnek olduğuna işaret etti.

2021 yılında Türkiye ve Antalya turizminin, takım çalışmasının sonucunda, başarı ile toparlandığını ve 2022’ye umutla baktığını vurgulayan Dr. Yağcı 2019 rakamlarına yaklaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Son dönemde artan maliyetlerin getirdiği yeni konulara da işaret eden Dr. Yağcı, sürdürebilir gelişimin anahtarının, “pazar çeşitlendirmede” olduğuna işaret etti. Öte yandan herşey dahil sisteminde, iş ve tatili birleştiren ürünlerde, çevreye duyarlı “yeşil turizm” konseptinde ve yeni tüketici eğimlerinde çok sayıda değişimin gözlendiğini de söyleyen Dr. Yağcı, bu süreçte “ortak akıl ve inançla” çalışılmaya devam edeceklerini de vurguladı.

TÜROFED Y.K. Başkanı Sururi Çorabatır

Toplantıda açıklamalarda bulunan TÜROFED Y.K Başkanı Sururi Çorabatır da, uçuş olanaklarının önemine değindi. Uçakları uçurabilmenin çok önemli olduğunu söyleyen Çorabatır, Bakanlığın esnek yaklaşımı ve sektörle uyumlu çalışmasının büyük başarı getirdiği vurgulayarak, tüm bakanlıkların pandemide turizme gösterdikleri yaklaşıma teşekkür etti.

Pandemide, daha önce hiç yönetmedikleri bir süreci yaşadıklarını ancak takım çalışmasıyla öğrendiklerine vurgu yapan Çorabatır, sonuçta 2021’de çok iyi toparlandıklarını devamı için “kitle psikolojisindeki değişimlerin” sürekli izleneceğini söyledi.

Son dönemde pazarların gösterdiği performansı da değerlendiren Çorabatır, Antalya, İstanbul ve Ege destinasyonlarının birbirini tamamlama özelliği de göstermeye başladığını söyledi.

İklim değişikliği, personel gereksinimi, ödeme sistemleri, kuşakların seyahat davranışı ve veri okumanın önemine de vurgu yapan Çorabatır, başarı ile uygulanan herşey dahil sisteminde de “güncellemeler” gerektiğini ortaya koydu. Resim: © AA

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.