Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya’nın Kumluca ilçesi açıklarında gerçekleştirilen su altı kazılarında Girit-Minos uygarlığına ait 3 bin 600 yıllık bir gümüş perçinli tunç hançerin bulunduğunu duyurdu. Bu keşif, Akdeniz’in derinliklerinde yapılan önemli bir arkeolojik çalışma sonucunda elde edildi ve dünya su altı arkeolojisi açısından büyük bir öneme sahip.
Bakan Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu eşsiz buluntunun Akdeniz’in derinliklerinde gizli kalmış tarihi sırları gün yüzüne çıkardığını belirtti. Ersoy, “Antalya’nın Kumluca ilçesi açıklarında yürütülen su altı kazılarında, Girit-Minos uygarlığına ait gümüş perçinli bir tunç hançer bulundu. Bu batık, yalnızca Türkiye’nin değil, dünya su altı arkeolojisinin de en önemli keşiflerinden biri olmaya aday” şeklinde konuştu.
Bu önemli keşif, Akdeniz Üniversitesi ve Kazılar ve Araştırmalar Dairesi Başkanlığı ekiplerinin titiz çalışmaları sayesinde gün ışığına çıkarıldı. Bakan Ersoy, bu süreçte emeği geçen ekipler için teşekkürlerini iletti ve hançerin su altından çıkarılması çalışmalarına dair görüntüleri de paylaştı.
ALMANYA
29 gün önceALMANYA
15 Mayıs 2026ALMANYA
15 Mayıs 2026ALMANYA
15 Mayıs 2026ALMANYA
15 Mayıs 2026ALMANYA
15 Mayıs 2026ALMANYA
15 Mayıs 2026