Akar Savunma Bakanı Austin’le Konuşacak

Akar Savunma Bakanı Austin’le Konuşacak

ABONE OL
11:29 - 07/07/2021 11:29
Akar Savunma Bakanı Austin’le Konuşacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’le Çarşamba günü yapacağı görüşmede, Türkiye’nin Afganistan’ın başkenti Kabil’deki Uluslararası Kabil Havalimanı’nın güvenliğini üstlenmesi konusunu masaya yatıracağını söyledi. Akar, bu konuda henüz alınmış bir karar olmadığına da vurgu yaptı.

ABD askerlerinin Afganistan’dan çekilmesiyle birlikte Türkiye’nin Kabil havalimanının güvenliğini sağlaması konusu bir süredir gündemdeki yerini koruyor. Ancak Ankara, bu önerisini NATO ve ABD’nin finansal, siyasi ve lojistik destek vermesi halinde yerine getirebileceğini söylüyor.

Dün kabine toplantısının ardından gazetecilerle sohbet eden Bakan Akar, Kabil’deki havalimanının Afganistan’ın dünyadan izole olmaması için önemine dikkat çekti. Milli Savunma Bakanı buranın korunmasına ilişkin görüşmelerin ve detayların konuşulmaya devam ettiğini belirtti.

Hulusi Akar, konuyla ilgili olarak Türkiye’nin Birleşmiş Milletler, NATO, ABD ve diğer bazı ülkelerle temas halinde olduğunu ve görüşmeler yaptığını söyledi. Bakan Akar, bu çerçevede ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’le de Çarşamba günü bir istişarede daha bulunacağını söyledi ancak henüz alınmış bir karar olmadığına işaret etti.

VOA tarafından geçilen Akar Savunma Bakanı Austin’le Konuşacak haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Akar Savunma Bakanı Austin’le Konuşacak haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Akar Savunma Bakanı Austin’le Konuşacak haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.