AK Partili Hamza Dağ CHP’nin aday krizi yaşadığı Karaburun’da oy istedi

AK Partili Hamza Dağ CHP’nin aday krizi yaşadığı Karaburun’da oy istedi

ABONE OL
23:15 - 08/02/2024 23:15
AK Partili Hamza Dağ CHP’nin aday krizi yaşadığı Karaburun’da oy istedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

31 Mart yerel seçimleri yaklaşırken İzmir’de de adaylar seçmenlerden oy toplama yarışında. AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, CHP’nin ilçe belediye başkanlığı için aday belirleme krizi yaşadığı Karaburun’daki seçmenlerden oy istedi. İlçedeki seçim ofisinin açılışını yapan Dağ, ardından AK Parti Karaburun Belediye Başkan Adayı Eyüp Kaykaç ile esnafı ziyaret etti.

AK Parti adayı Dağ, seçim ofisi açılışında yaptığı konuşmada partililere seslenerek, “Bugüne kadar Karaburun’da da İzmir’de de gönlüne giremediğimiz, partimize oy tercihinde bulunmamış hemşerilerimiz olabilir. Belki bu seçimde onlardan gönüllerinden tamamen geçerek oy alamayabilirsiniz. ‘Dur bakalım bir deneyelim” diye oy alabilirsiniz. Bu şekilde oy almaya bakın ama bir sonraki seçim ve seçimlerde biz gönüllerine gireceğiz. Gönüllerine talibiz” dedi.

Hamza Dağ, AK Parti Karaburun İlçe Belediye Başkan Adayı Eyüp Kaykaç ile ilçedeki seçim ofisinin açılışını yaptı.

“Çevre, yeşil, deniz, temizlik, betonlaşmamak… Kesinlikle bunlar bizim düsturumuzdur”

İzmir’in sorunlarına hakim olduklarını söyleyen Dağ, “Biz İzmir’de 4,5 milyon hemşerimizle birlikte nasıl İzmir’in her bir köşesini daha güzel, daha huzurlu ve kronik sorunlarını çözmüş bir İzmir yapabiliriz onun derdindeyiz. Şimdi de mevcutta 25 yılın sorunlarını biliyoruz. Onları da Allah’ın izniyle çözüme kavuşturacağız. Çevre, yeşil, deniz, temizlik, betonlaşmamak… Kesinlikle bunlar bizim düsturumuzdur” diye konuştu.

Karaburun’un sorunlarına da değinen Dağ, CHP’li büyükşehir belediyesinin ilçenin kanalizasyon şebekesi sorununu çözemediğini söyledi.

Dağ, “Karaburun halen kanalizasyon sorunu olan bir ilçemiz. Kanalizasyon İZSU’da ama çözüm var mı, yok. Geleceğe dair çözümle ilgili bir ümit veriyorlar mı, yok. Bu sorunu da biz çözeceğiz” ifadelerini kullandı.

Hamza Dağ esnaf ziyaretinin yanısıra Karaburun’daki mahalle muhtarlarıyla da buluştu.

CHP ilçede aday kriziyle boğuşuyor

Karaburun, 14 Mayıs 2023’te yapılan son genel seçimlerde İzmir’de CHP’nin en yüksek, AK Parti’ninse en düşük oranda oy aldığı ilçelerden biri. CHP ilçede yüzde 53,70 oy alırken, AK Parti’nin oyu yüzde 19,57’de kaldı.

31 Mart 2019’da yapılan son yerel seçimdeyse, ilçede CHP adayı İlkay Girgin Erdoğan yüzde 49,28 oy oranıyla belediye başkanlığını kazanırken, AK Parti adayı Ferhan Eroğlu’nun oy oranı yüzde 39,73 oldu.

Ancak 31 Mart’taki yerel seçimler öncesinde Karaburun, CHP’nin belediye başkan adayı belirleme kriziyle gündemde. Karşıyaka’dan aday adayı olmasına rağmen CHP’nin Karaburun adayı olarak ilan ettiği Nurşen Balcı’ya “ithal aday” diyen CHP’lilerin tepkisi sürüyor.

AK Parti ise Eyüp Kaykaç’ı aday gösterdi. Karaburun Kaymakamlığı’ndan belediye başkan aday adayı olmak için istifa eden Eyüp Kaykaç 1,5 yıllık görevi sayesinde, ilçe halkı arasında tanınan bir isim.

“Sözler tutulmadı, CHP’nin ilçede oyu düştü”

VOA Türkçe’nin mikrofon uzattığı Karaburun halkı arasında, geçen yerel seçimde CHP’ye oy verdiğini ancak bu kez tercihini değiştireceğini söyleyenler dikkat çekti. AK Parti’nin büyükşehir ve ilçe adayına oy vermeyeceğini söyleyen esnaf ise kamera önünde görüşünü paylaşmaktan kaçındı.

Dağ’ın ilçede ziyaret ettiği esnaftan biri olan Gülşen Ağustos, “Başkan olan dürüst olsun, sadece onu istiyorum. Konuşmasında dürüst olsun, sözünü tutsun yeter. Hamza Dağ’ın yüzüne baktığımda onu hissedebiliyorum birazcık. İnşallah o da değişmez. Şimdilik öyle görünüyor” dedi.

İlçede mevcut yerel yönetimden memnun olmadığını söyleyen Ağustos, CHP’nin oyunun yerel seçimlerde düşeceğini savunarak, “İnsanların düşünceleri değişti, biri geliyor söz veriyor. ‘Şunu bunu yapacağım’ diyor. Tam tersi çıkınca ister istemez insanlar da soğuyor. Değişik biri aday olduğu zaman insan bir umutla, ‘ona vereceğime buna veririm, belki bu daha değişik şeyler yapar’ düşüncesiyle hareket ediyor” diye konuştu.

“1993’ten beri foseptik parası veriyorum, altyapımız, arıtmamız yok”

AK Parti adayı Hamza Dağ’ın ziyareti sırasında ilçedeki sorunları kendisine aktararak çözmesini isteyen Karaburunlu emekli Sedat Yetimler ise “Karaburun bitmiş durumda. Hiçbir yatırım yok. Ben buranın yerlisiyim, buranın insanıyım, ben 1993’ten beri foseptik parası veriyorum. Şu anda altyapımız yok, arıtmamız yok” dedi.

Önceki yerel seçimde tercihini CHP’den yana kullandığını anlatan Yetimler, “İnanıyorum bugün Karaburun’da yaşayan CHP’lilerin çoğu Eyüp Bey’e (Kaykaç) oy verecek. Ben de yolumu da değiştirdim, yöntemimi de değiştirdim. AKP’ye geçiyorum. Üstüne basa basa da bunu söylüyorum. AKP hükümeti bu işi çözer, bu kısır döngüden Karaburun’u kurtarır” şeklinde konuştu.

“Hamza Bey’i fazla tanımıyoruz ama en azından ‘hükümetten bir destek alacak’ diye umut ediyoruz”

İlçedeki diğer bir esnaf Mehmet Can Değirmenci ise yerel sorunların iktidar desteği olmadan çözüme kavuşmayacağını savunarak, tercihini AK Parti’den yana değiştirdiğini söyledi.

Değirmenci, “İnşallah yeni bir yönetim gelirse, belki daha güzel projelerle, hükümet desteğiyle bir şeyler olur diye düşünüyorum. Yıllarca CHP’ye verdik hepimiz, kazansın diye. Kazandı da ama maalesef para olmayınca pek hizmet gelmedi. Beş senede yapılan bir çeşme, bir de şu 50 metre yol. Karaburun’a başka hiçbir şey olmadı” dedi.

İYİ Partili olduğunu söyleyen Değirmenci, son yerel seçimde İYİ Parti ilçede aday çıkarmadığı için CHP’ye destek verdiklerini hatırlatarak, “Şimdi AK Parti adayını düşünüyorum. Hamza Bey’i fazla tanımıyoruz ama en azından ‘hükümetten bir destek alacak’ diye umut ediyoruz. Burada CHP’lisi ya da diğer partilisi tüm insanlar Karaburun’a hizmet gelsin istiyor. Hizmet gelmedikten sonra CHP kazanıyor ama Karaburun kaybediyor. Kendi çevremden CHP’ye verip de ‘şimdi vermeyeceğim’ diyen insanlar çok. Çünkü hükümet desteği olmadan hiçbir şey olmaz” ifadelerini kullandı.

“CHP’nin aday belirleme sistemi sağ olsun, Hamza Bey seçimi götürecek gibi duruyor”

Esnaf Hasan İleri ise Karaburun’un da aralarında olduğu birçok ilçede CHP’de yaşanan aday tartışmalarının AK Parti adaylarının oyunu arttırdığı görüşünde.

İleri, “Vallahi biz bugüne kadar Hamza Dağ’ı şanslı görmüyorduk ama CHP’nin yaptıklarından sonra şanslı görüyoruz. CHP’nin aday belirleme sistemi sağ olsun, Hamza Bey seçimi götürecek gibi duruyor. Eyüp Bey de Allah’ın izniyle alacak gibi görünüyor. CHP’de kendi içlerindeki kavga haliyle AK Parti’ye yarıyor” diye konuştu. İleri, yerel seçimde tercihini partiye değil kişiye göre yapacağını söyledi.

VOA tarafından geçilen AK Partili Hamza Dağ CHP’nin aday krizi yaşadığı Karaburun’da oy istedi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. AK Partili Hamza Dağ CHP’nin aday krizi yaşadığı Karaburun’da oy istedi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan AK Partili Hamza Dağ CHP’nin aday krizi yaşadığı Karaburun’da oy istedi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.