“Ailelerin huzuru için adaletin yerini bulabilmesi lazım”

“Ailelerin huzuru için adaletin yerini bulabilmesi lazım”

ABONE OL
17:17 - 13/02/2024 17:17
“Ailelerin huzuru için adaletin yerini bulabilmesi lazım”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ve 35’i Kıbrıslı sporcu toplam 72 kişiye mezar olan Adıyaman’daki İsias Otel’in enkazını ziyaret eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Ailelerin huzur bulabilmesi için adaletin yerini bulabilmesi lazım” dedi.

Otelin enkazını ziyaretinde basın mensuplarına bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC halkının tarihte büyük savaş ve katliamlardan geçtiğini söyledi.

Tatar, “İsias Otel’de bizim şampiyon meleklerimiz, voleybol şampiyonlarımız ve onların aileleri ve öğretmenleri bu enkaz altında hayatını kaybetmiştir. Tabi biz Kıbrıs’ta çok acılar yaşadık. Büyük savaşlar, büyük soykırımlardan, katliamlardan geçtik. Bütün bu olayları yüreğimizin acı olarak bu günlere getirdik. Bu 6 Şubat depremi yine Kıbrıs Türkleri için çok acıklı bir olay. Bu kadar çocuğu böyle bir bina altında kaybetmek kabul edilmesi kolay bir olay değildir’’ diye konuştu.

“Ailelerin huzur bulabilmesi için adaletin yerini bulabilmesi lazım”

İsias Otel ile ilgili yürütülen yargı sürecine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, otel enkazında hayatını kaybedenlerle ilgili “kasıt” olduğunu vurguladı.

Tatar, “Ailelerin huzur bulabilmesi için adaletin yerini bulabilmesi lazım. Adaletin yerini bulabilmesi için bağımsız Türk yargısı mutlak suretle gereğini yapacaktır. Birtakım raporlar, incelemeler gerekli makamlar tarafından sunulmuştur. Ailelerin feryadı kasıt olduğu yönündedir. Bir kasıt olayı var burada. Çünkü çevremize baktığımızda dimdik ayakta duran binaları görüyorum ama bu bina kum yığınına dönüşmüş. Adaletin yerini bulabilmesi için her dava kendi koşulunda değerlendirilmek durumundadır. Acı hepimizindir” ifadelerini kullandı.

Adıyaman’daki İsias Otel’in enkazını ziyaret eden KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Ailelerin huzur bulabilmesi için adaletin yerini bulabilmesi lazım, bağımsız Türk yargısı mutlak suretle gereğini yapacaktır” dedi

Otel yöneticileri için 22 yıl 6 ay hapis cezası isteniyor

Depremde çöken İsias Otel ile ilgili geçen ay Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada 5’i tutuklu 11 sanık için 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası istenmişti.

Adıyaman Cumhuriyet Savcılığı Deprem Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, deprem sırasında otelde 38’i KKTC vatandaşı spor kafilesi üyesi, 47’si Türkiye Turist Rehberleri Birliği’nden, toplam 86 kişinin bulunduğu belirtildi.

İddianamede, binanın proje bilgileri ile ruhsat bilgilerinin uyuşmadığına, zemin etüt raporunun bulunmadığına, yapı kullanma izin belgesinin mevcut olmadığına dikkat çekildi.

İlk duruşmaya Kırşehir’den Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılan otelin ortaklarından Ahmet Bozkurt, binayı 1992’de belediye izni ile inşa ettiğini, binayı yaparken her türlü özeni gösterdiklerini öne sürdü.

Depremde çöken İsias Otel ile ilgili geçen ay Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada 5’i tutuklu 11 sanık için 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası istenmişti.

Ahmet Bozkurt, daha önce ev olarak kullanıldığı iddialarının da asılsız olduğunu, binaya kaçak kat çıkılmadığını, usulsüz herhangi bir eklenti yapılmadığını, kaliteli malzeme kullandığını savundu ve statik hesaplara göre binanın 14 kata uygun olduğunu öne sürdü.

3 Ocak 2024 tarihinde görülen duruşmada tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilerek, mahkeme 26 Nisan’a ertelenmişti.

6 Şubat’ta yaşanan depremlerden en çok etkilenen kentlerden biri olan Adıyaman’da 30 binden fazla bina yerle bir olurken, resmi rakamlara göre 8 bin 387 kişi hayatını kaybetmişti.

Yıkılan ya da ağır hasar alan evlerde yaşayan 118 bin depremzede, kentin farklı noktalarına kurulan konteyner kentlerde yaşamaya mahkum oldu.

VOA tarafından geçilen “Ailelerin huzuru için adaletin yerini bulabilmesi lazım” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Ailelerin huzuru için adaletin yerini bulabilmesi lazım” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Ailelerin huzuru için adaletin yerini bulabilmesi lazım” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.