Ahlen`de NSU kurbanlarının anısına ağaçlık

Ahlen`de NSU kurbanlarının anısına ağaçlık

ABONE OL
14:11 - 26/08/2021 14:11
Ahlen`de NSU kurbanlarının anısına ağaçlık
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’da 2000-2008 yılları arasında 8’i Türk 10 kişiyi katleden  Neonazi terör hücresi NSU’nun seri cinayetlerinin kurbanlarının unutulmaması için eski madenci kenti Ahlen’de 10 artı 1 kiraz ağacı dikildi.

Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin başkenti Düsseldorf’taki Eyalet Uyum Meclisleri Kurulu çatı örgütü LAGA’nın tavsiyesi, Ahlen Uyum Meclisi’nin çabaları ve “Demokratie leben-Demokrasi hayattır” proje sorumlusu Justine Dziaduch’un koordinasyonuyla gerçekleşen proje çerçevesindeki anıt ağaçlık perşembe günü törenle açılacak.

Bir taş anıtın da yer alacağı şehir merkezine çok yakın bir mesafedeki yerde gerçekleşecek açılışa Ahlen Belediye Başkanı Dr. Alexander Berger, LAGA Başkanı Tayfun Keltek ve Ahlen Uyum Meclisi Başkanı Ergül Aydemir’in  yanı sıra Ahlen’deki dernek yöneticileri ve vatandaşlarımız da katılacaklar.

Ahlen Belediyesi’nin de destek verdiği projenin sorumlusu Justine Dziaduch “Açılışa tüm Ahlenlileri, kalpten davet ediyoruz. Toplumsal duyarlılık göstererek bu açılışa gelmeleri, ölen masum insanlarla ve geride kalanlarıyla  dayanışma göstermeleri bizleri mutlu edecektir” dedi. Öte yandan 15:30 – 16:30 saatleri arasındaki tören Gebrüder-Kerkmann-Platz parkyeri bitişiğindeki Beckumer Straße 8-12 adresinde düzenleniyor. Belediye Başkanı Dr. Alexander Berger, LAGA Başkanı  Tayfun Keltek, Ahlen Uyum Meclisi Başkanı Ergül Aydemir’in konuşmacı olarak katılacağı törende Şehir Lisesi öğrencilerinin sunumu da yer alıyor.

Ahlen Belediyesinin de destek verdiği Projenin sorumlusu Justine Dziaduch ‚ ‘‘Açılışa tüm Ahlenlileri, kalpten davet ediyoruz. Toplumsal duyarlılık göstererek bu açılışa gelmeleri, ölen suçsuz insanlarla ve geride kalanlarıyla dayanışma göstermeleri bizleri mutlu edecektir ‘‘dedi. Irkçılığın zaman zaman Almanya’ da ne boyutlara geldiğini bu cinayetlerde de görebiliyoruz. Bu Neonazi terör örgütü NSU’nun eylemlerini 2000’li yıllardaki göç tartışmaları çerçevesinde de değerlendirmek gerekiyor. NSU davalarını, duruşmalarını baştan sona kadar izleyen Gazeteci-Yazar Yücel Özdemir’ in Almanya’ da Neonazi- İstihbarat- Emniyet Üçgeninde ‘’ NSU Cinayetleri ‘’ adlı Kor Kitapçılık tarafından basılan Türkçe yazılmış bir kitabı da bulunmaktadır.

Anıt ağaçlığın açılış Programı şöyle olacak;

Tarih: 26.08.2021, PERSEMBE GÜNÜ

SAAT : Korona kayıtları saat  15:00 den itibaren

Başlangıç: 15:30 – Bitiş: 16:30 Uhr

YER : Gebrüder-Kerkmann Platz park yeri yanı / Beckumer Straße 8-12 (Kaldewei`n yani )

  • Varış ve selamlama
  • Belediye Başkanı Dr. Alexander Berger‘ in konukları selamlaması
  • LAGA Başkanı Tayfun Keltek‘ in konuşması
  • Ahlen Uyum Meclisi Başkanı Ergül Aydemir‘ in konuşması
  • Şehir Lisesi öğrencilerinin sunumu
  • Anıt alanın birlikte gezilmesi

Mehmet Tanlı/Ahlen

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.