Afgan Ordusu’na Ait Üsse Taleban Saldırısı

Afgan Ordusu’na Ait Üsse Taleban Saldırısı

ABONE OL
17:34 - 14/12/2019 17:34
Afgan Ordusu’na Ait Üsse Taleban Saldırısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Afganistan’da Taleban üyeleri, aralarına sızdıkları en az 25 güvenlik görevlisini öldürdü. Olay Afganistan’ın Gazne bölgesinde meydana geldi.

Saldırı Karabağ kasabasındaki Afgan Ordusu’na ait üste yaşandı. Askerlerin arasına sızan Yedi Taleban üyesi, üste saldırı düzenledi.

Bölge yetkilisi Hulam Habip Zerak Amerika’nın Sesi yaptığı açıklamada, saldırganların olayın ardından üsten aldıkları bir askeri araç ve silahlarla kaçtıklarını ve bölgedeki diğer Taleban grubuna karıştıklarını söyledi. Olayda en az iki Afgan askeri de yaralandı.

Taleban saldırıyı üstlendiği açıklamasında, olayda 32 güvenlik görevlisinin öldürüldüğünü öne sürdü.

Afgan güvenlik güçleri geçen yıl boyunca benzer şekilde 50 civarında sızma sonucu saldırıyla karşılaşıldığını söylüyorlar.

Gazne, Taleban ve Afgan güvenlik güçlerinin sık sık ağır çatışmalar yaşadıkları yerlerden biri. Bölgede ciddi bir alan Taleban kontrolünde bulunuyor.

Cuma akşamı da yine Gazne şehrinde düzenlenen bir saldırıda en az 10 sivil hayatını kaybetmiş 6 kişi de yaralanmıştı.

Bu saldırıyı üstlenen olmasa da yetkililer saldırıdan Taleban’ı sorumlu tuttuklarını açıkladı.

 

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.