Af Örgütü’nden Biden yönetimine İsrail-Hamas çatışmaları için ateşkes çağrısı

Af Örgütü’nden Biden yönetimine İsrail-Hamas çatışmaları için ateşkes çağrısı

ABONE OL
08:02 - 16/11/2023 08:02
Af Örgütü’nden Biden yönetimine İsrail-Hamas çatışmaları için ateşkes çağrısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

WASHINGTON — 

Beyaz Saray önünde bu defa bayraklar değil kefenler vardı. Uluslararası Af Örgütü ve sivil toplum kuruluşu Avaaz, Beyaz Saray önünde eylem yaptı.

Ateşkes çağrısı yapılan eylemde, İsrail-Hamas çatışmalarında ölen İsrailliler ve Filistinliler, kefenler üzerine gül bırakılarak anıldı.

Farklı boylardaki kefenler hem yetişkin, hem çocuk ve bebekleri temsil ediyordu.

VOA Türkçe’nin konuştuğu Uluslararası Af Örgütü’nün ABD Direktörü Paul O’Brien, gösterinin amacının Başkan Joe Biden’a Gazze’deki şiddeti durdurmak için yeterince çaba sarf etmediği gerçeğini göstermek olduğunu söyledi.

O’Brien, küresel kamuoyunun da insani ateşkesten yana olduğunu belirterek, ABD’nin nüfuzunu İsrail’i dizginlemek için kullanması gerektiğini kaydetti.

Af Örgütü, sivil toplum kuruluşu Avaaz ile birlikte düzenlediği eylemde ABD Başkanı Biden’a “derhal ateşkes çağrısı yapması, İsrail hükümetinden Gazze’ye engelsiz insani yardıma izin vermesini talep etmesi, rehinelerin serbest bırakılmasını desteklemesi, Filistinli tutuklu yöneticilerin serbest bırakılmasını desteklemesi ve İsrail hükümetine tüm silahların satışını veya transferini derhal durdurması” çağrısında bulundu.

ABD’nin başkenti Washington, 7 Ekim’den bu yana İsrail yanlılarının, Filistinliler’i destekleyenlerin ve acil ateşkes isteyenlerin çeşitli gösterilerine sahne oluyor.

Bu gösterilerin sonuncusu dün ABD Kongresi önündeki Ulusal Park Alanı’ndan düzenlenmişti. Onbinlerce kişinin katıldığı gösteride Hamas’ın elindeki rehinelerin serbest bırakılması çağrısı yapılmış, Yahudi karşıtlığına tepki gösterilmişti.

Gösteride Başkan Biden’dan ateşkes çağrısı yapması talep edildi.

Hamas 7 Ekim’de İsrail topraklarındaki sivil yerleşim yerlerine saldırarak en az 1200 kişiyi öldürmüş, 200’den fazlasını ise rehin almıştı. Saldırı üzerine İsrail, Hamas’ı ortadan kaldırmak için Gazze’ye bombardıman ve sınırlı kara harekatı başlatmıştı. Hamas’ın kontrol ettiği Gazze’deki sağlık yetkilileri İsrail’in saldırılarında ölenlerin sayısının 11 bini aştığını belirtiyor. Uluslarası Af Örgütü’ne göre bu can kaybının en az 5 bini çocuk.

VOA tarafından geçilen Af Örgütü’nden Biden yönetimine İsrail-Hamas çatışmaları için ateşkes çağrısı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Af Örgütü’nden Biden yönetimine İsrail-Hamas çatışmaları için ateşkes çağrısı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Af Örgütü’nden Biden yönetimine İsrail-Hamas çatışmaları için ateşkes çağrısı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.