ADD Berlin kahvaltılı panel düzenlendi

ABONE OL
23:59 - 03/03/2019 23:59
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Berlin-Brandenburg Atatürkçü Düşünce Derneği ADD Berlin düzenlediği kahvaltı toplantısında Berlin Emekliler Derneği Başkanı Ömer Traşoğlu, Almanya’da yaşayan Türk Vatandaşlarının Türkiye ve Almanya arasındaki emeklilikte karşılaşacağı sorunlar hakkında ilginç açıklamalarda bulundu.

Berlin Emekliler Derneği Başkanı Ömer Traşoğlu, ADD’nin düzenlemiş olduğu kahvaltı toplantısında yapmış olduğu açıklamalarında şunları söyledi:

“Almanya’da 01.07.2011 senesinde çıkan yasanın içeriliğinde Almanya’da yaşayan Türk işçilerinin Türkiye`de emekli olduklarını ve emekli aylıklarını Alman makamlarına bildirmek mecburiyetinde. Ayrıca aldıkları aylıkların  yüzde 9’unu hastalik kasasina aidat olarak ödeyecekler. Ödenmediklerinde yasal olarak geriye dönük farkı faiziyle birlikte ödemek zorunda olacaklar.

Diğer taraftan Türkiye’de emekli oldukları halde Almanya’dan sosyal yardım ve işsizlik parası alanlar için büyük riskler var. Almanya’dan emekli olan vatandaşlarımızın Türkiye’de de emekli olmak istediklerinde Almanya emekli sandığından aldıkları hizmet çizelge belgesiyle birlikte Türkiye Sosyal Sigortalar Kurumu Yurt Dışı Dairesine başvurmaları halinde kısa zaman içerisinde ne kadar borçlanacakları ve ne kadar aylık bağlanacaklarına dair yetkililerce kendilerine bildiri geliyor.”

ha-ber.com/Orhan Önaldı

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.