Adayların YKS Sınavı’na Girecekleri Yerler Belli Oldu

Adayların YKS Sınavı’na Girecekleri Yerler Belli Oldu

ABONE OL
12:05 - 10/06/2021 12:05
Adayların YKS Sınavı’na Girecekleri Yerler Belli Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Yükseköğretim Kurumları’na giriş sınavı YKS belgeleri Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından erişime açıldı. Adaylar 2021 yılı sınav giriş belgelerine http://ais.osym.gov.tr adresinden ulaşabiliyorlar.

YKS sınavının birinci sınavı Temel Yeterlilik Testi TYT 26 Haziran, ikinci sınavı Alan Yeterlilik Testi ve Yabancı Dil Testi, 27 Haziran tarihlerinde yapılacak.

Bu yıl YKS sınavına yaklaşık 2 milyon öğrencinin katılması bekleniyor. İki aşamalı sınava girebilmek için adayların, TC kimlik bilgileri ve şifreleriyle ulaştıkları sınav giriş belgelerini yazılı olarak yanlarında kimlikleriyle birlikte bulundurmaları gerekiyor.

Sınavın 26 Haziran’da yapılacak, TYT oturumu saat 10.15’te başlayacak ve 135 dakika sürecek. 27 Haziran’da yapılacak AYT oturumu da 10.15’te başlayacak ve 180 dakika sürecek.

Yabancı dil sınavı YDT, de 27 Haziran’da saat, 15.45’te başlayacak ve 120 dakika sürecek.

VOA tarafından geçilen Adayların YKS Sınavı’na Girecekleri Yerler Belli Oldu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Adayların YKS Sınavı’na Girecekleri Yerler Belli Oldu haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Adayların YKS Sınavı’na Girecekleri Yerler Belli Oldu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.