Adana Büyükşehir Belediyesi’ne “rüşvet” ve “ihaleye fesat” operasyonu

Adana Büyükşehir Belediyesi’ne “rüşvet” ve “ihaleye fesat” operasyonu

ABONE OL
11:09 - 18/12/2023 11:09
Adana Büyükşehir Belediyesi’ne “rüşvet” ve “ihaleye fesat” operasyonu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Adana Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik, rüşvet alındığı ve ihaleye fesat karıştırıldığı iddiasıyla operasyon düzenlendi.

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro Amirliği’nin ihbar üzerine bugün sabah saatlerinde yaptığı operasyon kapsamında polis, belediye binasında arama yaptı, bazı şüpheliler gözaltına alındı.

Çevik kuvvet ekiplerinin belediye binasının etrafına konuşlandığı operasyonun gerekçesi, “rüşvet” ve “ihaleye fesat karıştırma” olarak açıklandı.

“Seçime yakın algı operasyonu”

Yaşananları VOA Türkçe’ye değerlendiren Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar, “Bunu bir operasyon gibi algılamak Türkiye Cumhuriyeti’ne yazık. Bizim büyükşehir belediyesinde asla ve asla kanunsuz, uygunsuz iş olmaz. Tamamen, seçime yakın bir algı operasyonu. Bunu da zaten göreceğiz” diye konuştu.

Karalar kendilerine Emniyet’ten resmi bilgilendirme yapılmadığını söyleyerek, şunları ifade etti:

“Reklamcılarla ilgili sanıyorum, çok büyük çaplı ihaleler değil, küçük çaplı da olsa büyük çaplı da olsa zaten bizim kanunsuz, belediyeyi zarara uğratan bir iş yapmamız asla söz konusu değil. Bize doğrudan bilgi verilmedi, bu zaten işin ilginç tarafı. Geliyor burada TOMA’lar, ya burası devletin belediyesi, devletin bir kurumuna geliyorsunuz. Gelin, arayın, istediğiniz bilgilerin tamamını verelim size, yardımcı olalım. Nedir bu sanki böyle bir terör örgütü basılıyor gibi, bu yakışmıyor yani.”

“Sorgu için 8 kişinin alındığını duyduk”

Zeydan Karalar operasyon sırasında Emniyet’e götürülenlerle ilgili aldıkları bilgileri de paylaştı. Karalar, “Gözaltı demeyelim de sorgu için 8 kişinin alındığını duyduk. Bunların 5’i yüklenici firma sahipleri, 3’ü belediye personeli. Personellerden biri benim iletişim danışmanım. 10 yıldır birlikte çalışıyoruz, bugüne kadar en ufak bir yanlışı olmamıştır” dedi.

VOA tarafından geçilen Adana Büyükşehir Belediyesi’ne “rüşvet” ve “ihaleye fesat” operasyonu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Adana Büyükşehir Belediyesi’ne “rüşvet” ve “ihaleye fesat” operasyonu haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Adana Büyükşehir Belediyesi’ne “rüşvet” ve “ihaleye fesat” operasyonu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.