ABD’nin Orta ve Doğusu Kötü Havanın Etkisinde

ABD’nin Orta ve Doğusu Kötü Havanın Etkisinde

ABONE OL
13:48 - 05/02/2022 13:48
ABD’nin Orta ve Doğusu Kötü Havanın Etkisinde
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Kötü hava şartları ABD’nin orta bölgesi ve doğu eyaletlerini etkisi altına aldı. Yoğun kar yağışı ve buzlanma yüzünden birçok eyaletteki otoyollarda çok sayıda trafik kazası meydana geldi, araçlar yolda kaldı. Hava koşullarının karayollarını etkilemesiyle bazı kentlere yapılan otobüs seferleri sabahtan itibaren karşılıklı olarak iptal edildi. Doğu eyaletlerinde çok sayıda tren ve uçak seferi de ya ertelendi ya da gecikmeli olarak yapıldı. Bazı metropollerde banliyö tren seferleri ve toplu taşımacılık durma noktasına geldi. Kara kışın etkisini sürdürdüğü bölgelerde yaklaşık yarım milyon aboneye elektrik verilemediği bildirildi.

Soğuk hava, buzlanma, yoğun kar yağışı New York’ta da etkisini gösterdi. Eyalet Valisi Kathy Hochul, New Yorklular’a zorunlu olmadıkça yola çıkmama çağrısında bulundu. Vali Hochul, ‘‘Hava şartlarının nasıl devam edeceğini bilmiyoruz ama üzerimize buz bile yağabilir. New York’ta çok tehlikeli koşulları yaşayabiliriz. Bu çok ciddi bir fırtına her şeyi üzerimize fırlatabilir. Buzlanma çok büyük tehlike yaratabilir. Yola çıkmayın” dedi.

New York’ta 100 bine yakın aboneye elektrik verilemediği belirtildi. Öğle saatlerinden itibaren New York kentine farklı kentlerden düzenlenen otobüs seferleri de karşılıklı olarak durduruldu. Hava durumu uzmanları, New York eyaletinin bazı bölgelerinde kar kalınlığının bir metreyi aşabileceğini iddia etti. New York, Massachusetts, Rhode Island, Connecticut ve New Jersey eyaletlerindeki bazı okullarda bu sabah eğitim durduruldu. Okula gelen öğrenciler de evlerine gönderildi.

Olumsuz hava şartları yüzünden çok sayıda uçak seferinin de iptal edildiği ya da geciktiği belirtildi. Uçuş izleme sitesi Flight Aware, New York’taki JFK, LaGuardia, Newark havaalanlarından Boston Logan havalimanına yapılan karşılıklı bin 300’den fazla uçuşun iptal edildiğini duyurdu. Flight Aware’in son verilerine göre, bugün ülke genelinde 7 bin 827 uçak seferi gecikmeli olarak yapıldı. İptal edilen uçuş sayısı da 5 bini aştı. Yetkililer, hava şartlarının bu gece ve yarın da etkisini sürdüreceğini belirtti.

VOA tarafından geçilen ABD’nin Orta ve Doğusu Kötü Havanın Etkisinde haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’nin Orta ve Doğusu Kötü Havanın Etkisinde haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’nin Orta ve Doğusu Kötü Havanın Etkisinde haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.