*** ABD’li öğrenciler Türkiyem’i ziyaret etti

*** ABD’li öğrenciler Türkiyem’i ziyaret etti

ABONE OL
00:16 - 16/06/2019 00:16
*** ABD’li öğrenciler Türkiyem’i ziyaret etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

ABD’li öğrenciler Türkiyem’i ziyaret etti

Almanya’nın başkenti Berlin’deki Humboldt Üniversitesi yaz okulu kampı kapsamında Berlin’de bulunan ve ABD’nin batısındaki Seattle kentindeki Washington Üniversitesi’nden gelen bir grup öğrenci, Türkiyemspor’u ziyaret ederek, yöneticilerden kulüp hakkında bilgi aldı

Türkiyemspor Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Susam Dündar Işık, Berlin’den daha sonra 1 haftalık bir tatil için İstanbul’a da gidecek olan öğrencilere verdiği bilgiler çerçevesinde, Türk kökenli vatandaşlar tarafından 31 yıl önce boş zamanı değerlendirmek amacıyla kurulan 4. lig takımlarından Türkiyemspor’un birinci erkek takımında 8, kulüp genelinde de 25 milletten oyuncunun bulunduğunu söyledi.

Sportif başarının öneminin bilincinde olduklarını, ancak bunun yanı sıra sosyal faaliyetlerin de kulüp için önemli olduğunu ve Türkiyemspor’un Almanya’nın çok sesli ve renkli yapısını gösterdiğini belirten Dündar Işık, ”Gücümüz her genci köken, dil, din, ırk ayrımı yapmadan eşit görmemizde saklı” dedi.

Kulüp menajeri Fikret Ceylan, futbolcuların eğitimlerine de büyük önem verdiklerini ve eğitimlerini tamamlamaları için büyük teşviklerde bulunduklarını ifade ederek, Alman şirketlerinden de kendilerine sponrsör olmalarını beklediklerini söyledi.

Türkiyemspor Taraftarlar Derneği Başkanı Çetin Özaydın da, derneğin ırkçılığa, Yahudi ve yabancı düşmanlığına, eşcinsellere yönelik düşmanlığa karşı kampanyalar düzenlediğine dikkat çekti.

Birinci erkek takımının İrlandalı oyuncusu Andrew Walker, Amerika’da büyüdüğünü belirterek, ”Berlin’in çok kültürlülüğünü ve güzelliğini Türkiyemspor’da eşsiz bir şekilde yaşıyorum. Türkiyemspor’da oynamak benim için büyük bir ayrıcalık ve şans” şeklinde konuştu.

Berlin’de Amerikalı öğrencilerden sorumlu olan Tobias Temme ve Washington Üniversitesi öğretim görevlilerinden Prof. Dr. Shawan Wong da Türkiyemspor yöneticilerine misafirperverliklerinden ve verdikleri bilgilerden dolayı teşekkür ederek, gelecek yıl kendileriyle yeniden buluşmak istediklerini söylediler.

Amerikalı öğrenciler yaz okulunun bitiminde 1 haftalığına İstanbul’a giderek Türkiye ve Türk kültürü hakkında bilgi almak istiyorlar.

(A.A) Evren AYDEMİR 

abd-ogrenc-turkiyem-b.jpg

 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.