“ABD’li Dostlarımız Müttefiklik Ruhuyla Hareket Etmelidir”

“ABD’li Dostlarımız Müttefiklik Ruhuyla Hareket Etmelidir”

ABONE OL
10:12 - 19/09/2022 10:12
“ABD’li Dostlarımız Müttefiklik Ruhuyla Hareket Etmelidir”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

New York’ta temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerikalı Demokrat Parti Senatör Chris Coons’u kabul etti. Türkevi’nde gerçekleşen görüşmeye Washington Büyükelçisi Murat Mercan ve Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın da katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, temasları çerçevesinde Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed Yunus el-Menfi ile de Türkevi’nde bir araya geldi. Erdoğan ile el- Menfi’nin görüşmesine Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan da katıldı.

Erdoğan, daha sonra Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi’nin (TASC), Rockefeller Centre’ın 65. katında onuruna düzenlediği yemeğe katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yemekte yaptığı konuşmada, Türkiye’nin ABD ile 70 yıllık dostluğunu vurgulayarak, “ABD’li dostlarımız müttefiklik ruhuyla hareket etmelidir “dedi.

“FETÖ elebaşının Türk adaletine iadesi için girişimlerimizi titizlikle yürütüyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin tüm terör örgütleriyle mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğini belirterek, “Amerikalı dostlarımızın PKK-YPG ve FETÖ ile mücadelemizde müttefiklik ruhuna yakışır şekilde ve iş birliği içinde hareket etmesini bekliyoruz. FETÖ elebaşının ve örgüt mensuplarının Türk adaletine teslim edilmesi için Amerikan makamları nezdindeki girişimlerimizi titizlikle yürütüyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile gerçekleştirdikleri görüşmelerde iki ülke arasında stratejik mekanizmayı harekete geçirdiklerini vurgulayarak, “Amerika’dan beklentimiz, dinimizi terörle aynı paranteze alan çarpık zihniyete ve Müslümanlara yönelik nefret eylemlerine karşı güçlü tedbirler almalarıdır. Önümüzdeki süreçte, Amerika ile iş birliğimizi ortak çıkarlar temelinde geliştirirken aramızdaki sorunları çözebilmeyi ümit ediyorum” dedi.

“Savaşın diplomatik yollarla sonuçlandırılması için çabalarımızı sürdüreceğiz”

Erdoğan, Ukrayna-Rusya arasında tahıl krizinin çözümünde Türkiye’nin rolüne dikkat çekerek, yedi aydır hiçbir kazanının olamayacağı kanlı savaşın sonlandırılması için de arabulucu olmayı temenni ettiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Savaşın diplomasi yoluyla sonuçlandırılması, bölgesel ve küresel ölçekteki menfi etkilerinin giderilmesine yönelik çabalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

ABD’deki Türk toplumuna birlik olma çağrısında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, farklı görüşlere ve inançlara sahip olsalar da Türk vatandaşlarının bir araya gelmesi ve birlikte hareket etmesini son derece önemsediğini dile getirdi. “Vatandaşlarımızın birlikte hareket etmesini önemsiyorum. Sizler milletimizin ABD’deki gönüllü elçilerisiniz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pazartesi günü BM’de yapılacak “Eğitimi Dönüştürme Zirvesi’nin” üst düzey liderler toplantısına katılacak. İkili görüşmelerini sürdürecek olan Erdoğan, Türkevi’nde Amerikan Yahudi Toplumu Çatı Örgütü Kuruluşu’nun temsilcilerini de kabul edecek.

VOA tarafından geçilen “ABD’li Dostlarımız Müttefiklik Ruhuyla Hareket Etmelidir” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “ABD’li Dostlarımız Müttefiklik Ruhuyla Hareket Etmelidir” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “ABD’li Dostlarımız Müttefiklik Ruhuyla Hareket Etmelidir” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.