AB’den “Türkiye Rusya Üzerindeki Etkisini Kullansın” Mesajı

AB’den “Türkiye Rusya Üzerindeki Etkisini Kullansın” Mesajı

ABONE OL
12:19 - 23/08/2022 12:19
AB’den “Türkiye Rusya Üzerindeki Etkisini Kullansın” Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na Türkiye’nin Rusya üzerindeki etkisini kullanabilmesine yönelik umudunu dile getirdiğini bildirdi.

Borrell, Çavuşoğlu ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Ukrayna tahılının ihraç edilmesi için BM anlaşması sağlanmasında ve Rusya’nın Ukrayna’ya karşı saldırganlığının azaltılmasında Türkiye’nin rolünü vurguladığını aktaran Borrell, AB’nin yaptırımlarının etkisini de görüştüklerini belirtti.

Borrell, “Anlamsız savaşı durdurmak için Türkiye’nin Rusya üzerindeki etkisini kullanabilmesine yönelik umudumu dile getirdim” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan en son bu ay başında Soçi’de Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’le görüşmüştü.

VOA tarafından geçilen AB’den “Türkiye Rusya Üzerindeki Etkisini Kullansın” Mesajı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. AB’den “Türkiye Rusya Üzerindeki Etkisini Kullansın” Mesajı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan AB’den “Türkiye Rusya Üzerindeki Etkisini Kullansın” Mesajı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.