ABD’den Ukrayna’ya Yeni Askeri Yardım Paketi

ABD’den Ukrayna’ya Yeni Askeri Yardım Paketi

ABONE OL
20:06 - 15/10/2022 20:06
ABD’den Ukrayna’ya Yeni Askeri Yardım Paketi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD Ukrayna’ya 725 milyon dolarlık daha askeri yardım göndereceğini açıkladı. Açıklamayı Beyaz Saray yaptı. Washington’un Kiev’e yardım amacıyla gönderdiği güvenlik paketlerinin bu sonuncusu, Rusya’nın çok sayıda Ukrayna kentini hedef alan saldırılarından sonraki ilk paket oldu.

Amerikalı yetkililer, yardım paketinin önemli boyutta yeni kabiliyetler ya da hava savunma sistemlerini içermediğini belirtti. Bunun yerine, Kiev’in Rusya’ya karşı saldırılarında başarıyla kullandığı mühimmat ve silahların yeniden tedarikine odaklanıldığı bilgisi verildi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, “Sağlamakta olduğumuz kabiliyetler, sahada Ukrayna için en büyük farkı yaratacak şekilde dikkatle düzenlendi” dedi.

Rusya Kiev’de enerji tesisini vurdu

Bu arada Rusya’nın Ukrayna’nın başkenti Kiev bölgesinde kilit bir enerji tesisini füzeyle vurduğu, tesisin ciddi hasar gördüğü bildirildi.

Kiev Valisi Oleksiy Kuleba, ismi açıklanmayan tesise saldırıda ölü ya da yaralının olmadığını açıkladı.

Elektrik şirketi Ukrenergo, ekiplerin elektriği geri getirmek için çalıştıklarını aktardı ancak bölge sakinlerini olası yeni elektrik kesintileri konusunda uyardı.
Ukrayna cumhurbaşkanlığı ofisinden üst düzey yetkili Kirilo Timoşenko, Kiev bölgesi ve komşu üç bölgede yaşayanlardan akşam saatlerinde enerji tüketimini azaltmalarını istedi.

Bir hafta önce Rusya’yı Kırım’a bağlayan köprüde bir kamyona yerleştirilen bomba patlamış, köprü hasar görmüştü. Bu olayın ardından Kremlin, Şubat ayında Ukrayna’yı işgalinden bu yana ülkedeki en büyük çaplı füze saldırıları başlatmıştı. Saldırılarda konut binaların yanısıra enerji santralları gibi sivil altyapı tesisleri de hedef oldu.

İngiltere Savunma Bakanlığı: “Rusya’nın göreve çağırdığı yedek askerler yetersiz donanıma sahip”

Öte yandan İngiltere Savunma Bakanlığı, Rusya’nın geçen ayki seferberlik ilanı kapsamında göreve çağırdığı yedek askerleri sahaya konuşlandırmaya devam ettiğini ancak bu askerlerin muhtemelen yetersiz donanıma sahip olduğunu bildirdi.

Bakanlığın Twitter üzerinden yayınladığı istihbarat raporunda, “Muhtemelen birçok yedek askerden kendi çelik yeleklerini almaları istendi” denildi.
Rapora göre, yelekler şu anda Rus web sitelerinde 640 dolara satılıyor ve aynı yelekler Nisan ayında 190 dolardı.

VOA tarafından geçilen ABD’den Ukrayna’ya Yeni Askeri Yardım Paketi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’den Ukrayna’ya Yeni Askeri Yardım Paketi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’den Ukrayna’ya Yeni Askeri Yardım Paketi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.