ABD’den Ukrayna’ya 40 Milyar Dolar Yardım

ABD’den Ukrayna’ya 40 Milyar Dolar Yardım

ABONE OL
15:41 - 11/05/2022 15:41
ABD’den Ukrayna’ya 40 Milyar Dolar Yardım
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD Temsilciler Meclisi, Ukrayna’ya 40 milyar dolarlık yardım paketini onayladı.

57’ye karşı 368 oyla kabul edilen yardım paketini Senato’nun onaylaması, daha sonra da paketin ABD Başkanı Joe Biden’ın onayına sunulması bekleniyor.

Temsilciler Meclisi’ndeki Demokrat Partili Rosa DeLauro, yardım paketine destek çağrısında bulunarak, “Bu tasarı demokrasiyi koruyacak, Rus saldırganlığını sınırlayacak ve en önemlisi Ukrayna’yı desteklerken kendi ulusal güvenliğimizi güçlendirecek” dedi.

Bazı Cumhuriyetçiler, Demokratları ABD vergi mükelleflerinin paralarını yurtdışına hızlıca gönderme kararı aldıkları için eleştirerek tasarıya karşı çıktı.

Ukrayna’nın Washington Büyükelçisi Oksana Markarova ise, hem Cumhuriyetçilerden hem de Demokratlardan ülkesine yardım talebinde bulundu.

Yardım paketi kapsamında, eğitim, ekipman ve silah desteği dahil olmak üzere güvenlik yardımı için 6 milyar dolar, Ukrayna’ya gönderilen ABD ekipmanı stoklarını yenilemek için 8,7 milyar dolar ve Avrupa Komutanlığı operasyonları için 3,9 milyar dolar ayrılacak.

Ayrıca, Ukrayna ve krizden etkilenen diğer ülkelere destek sağlamak için 4 milyar dolarlık Dış Askeri Finansmanın kullanımı sağlanacak.

ABD, Rusya’nın işgalinden bu yana, obüsler, uçaksavar Stinger sistemleri, tanksavar Javelin füzeleri, mühimmat ve “Hayalet” insansız hava araçları da dahil olmak üzere, Ukrayna’ya 3,5 milyar dolardan fazla askeri ekipman yardımı yapmıştı.

Yeni yardım paketi aynı zamanda insani yardımı da içerecek. Çatışma nedeniyle küresel gıda güvensizliğini gidermek için 5 milyar dolar ve Ukrayna’ya ekonomik destek fonu için yaklaşık 9 milyar dolar ayrılacak.

VOA tarafından geçilen ABD’den Ukrayna’ya 40 Milyar Dolar Yardım haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’den Ukrayna’ya 40 Milyar Dolar Yardım haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’den Ukrayna’ya 40 Milyar Dolar Yardım haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.