ABD’den Türkiye’ye Rusya Yaptırımları Uyarısı

ABD’den Türkiye’ye Rusya Yaptırımları Uyarısı

ABONE OL
20:59 - 20/08/2022 20:59
ABD’den Türkiye’ye Rusya Yaptırımları Uyarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD’den Türkiye’ye, Rusya’ya yönelik yaptırımlarla ilgili uyarı geldi. ABD Hazine Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Rusya’nın Türkiye üzerinden yaptırımları delme girişimleri konusunda kaygıların aktarıldığı belirtildi.

ABD Hazine Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo, Türk Hazine ve Maliye Bakanı Yardımcısı Yunus Elitaş’la bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. ABD Hazine Bakanlığı tarafından görüşmeye ilişkin olarak yapılan açıklamada, Adeyemo’nun Rusya ve Rus vatandaşlarının Türkiye üzerinden yaptırımları delme girişimleri aktarıldığı belirtildi.

Görüşmede, Ukrayna savaşı nedeniyle ABD ve 30 ülke tarafından Rusya’ya uygulanan yaptırımlara ilişkin detayların görüşüldüğü ifade edildi. ABD’li bakan yardımcısı, yaptırımların Türkiye üzerinden delinme girişimlerine ilişkin kaygılarını Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Yunus Elitaş’a aktardı.

Görüşmede ayrıca Türk ekonomisi ve bankacılık sektörüne dair konular da gündeme geldi. Açıklamada “Adeyemo, ABD’nin Türk ekonomisinin başarısı konusundaki ilgisi ve ABD Hazine Bakanlığı’nın, bankacılık sektörünün bütünlüğünün korunması için Türk hükümetiyle işbirliğine olan bağlılığını dile getirdi” denildi.

Türkiye, hali hazırda Rusya’ya uygulanan yaptırımlara katılmıyor. Bu durum zaman zaman batılı ülkeler ve ABD’de bazı kongre üyelerinin de eleştirilerine neden oluyor.

VOA tarafından geçilen ABD’den Türkiye’ye Rusya Yaptırımları Uyarısı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’den Türkiye’ye Rusya Yaptırımları Uyarısı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’den Türkiye’ye Rusya Yaptırımları Uyarısı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.