ABD’den Türkiye’ye Kara Para Transferi

ABD’den Türkiye’ye Kara Para Transferi

ABONE OL
00:15 - 28/09/2022 00:15
ABD’den Türkiye’ye Kara Para Transferi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD’nin Minnesota eyaletindeki “Geleceğimizi Besliyoruz (Feeding Our Future)” adlı yardım kuruluşunun, COVID-19 salgını sırasında devlet fonlarından yalan beyanla aldıkları 250 milyon doları, Türkiye, Kenya, Ohio ve Minnesota eyaletlerinde gayrimenkul, lüks araçlar ve mücevherlere harcadığı iddia edildi.

İddia, yardım kuruluşunun, COVID-19 salgını sırasında ihtiyaç sahibi çocuklara gıda yardımı yaptığını öne sürerek, farklı zamanlarda hükümet fonlarından aldığı bu parayı, yardım kuruluşundaki 47 kişinin kişisel lüks harcamaları için kullanıldığı yönünde.

Amerika Adalet Bakanlığı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sözde yardım kuruluşuna bağlı 47 kişi hakkında dolandırıcılıktan ceza davası açıldığını açıkladı. 47 sanık aleyhine hazırlanan altı ayrı iddianamede, elektronik dolandırıcılık, kara para aklama ve rüşvet suçlamaları yer aldı.

“Alanya’da yazlık ev aldılar”

Dava dosyasında yer alan farklı iddianamelerdeki suçlamalarda, sanıkların geçtiğimiz yılın Ekim ayında Türkiye’nin Akdeniz bölgesinde gayrimenkul satın aldığı iddia edildi.

Yardım kuruluşunda yer alan Jama ailesiyle ilgili hazırlanan iddianamede, Sharmake ve Ayan Jama’nın Türkiye’de, Antalya’nın Alanya ilçesinde gayrimenkul satın almak için 2021 yılının Ekim ayının farklı günlerinde, havale yoluyla 356 bin 795 bin dolarlık para transferi gerçekleştirdiklerinin tespit edildiği açıklandı. Toplamda 250 milyon dolar tutarındaki yolsuzluğun ne kadar bir bölümünün Türkiye’ye gönderildiği konusunda ise şimdiye kadar hazırlanan iddianamelerde net bir rakam verilmedi.

“Amerikan vergi mükelleflerinin parasını çaldılar”

ABD Adalet Bakanı Merrick B. Garland, iddiaları “bugüne kadar yapılmış en büyük salgın hastalık sahtekarlığı” olarak değerlendirerek, “Salgını kişisel kazanç için kullananları, Amerikan vergi mükelleflerinden çalınanları adalete teslim etmeye devam edeceğiz” dedi.

FBI Direktörü Christopher Wray, “Muhtaç çocuklara bakmak için ayrılan kamu fonlarını çalmak şimdiye kadarki en büyük salgın hastalık yardım sahtekarlığı. Sanıklar, COVID-19 salgınının ortasında Minnesota’da yetersiz beslenen çocukları beslemek için hazırlanan programdan milyonlarca doları kendi kişisel kazançları için hileli bir şekilde harcadılar” dedi.

Yardım kuruluşunun kurucusu Aimee Bock, hükümetten aldıkları fonları farklı amaçlarla kullandığına yönelik suçlamaları reddetti. FBI ajanlarının geçtiğimiz hafta evini bastığı Bock, dün bir medya kuruluşuna yaptığı açıklamada ”Şimdiye kadar hiç tutuklanmadım. Ben yasalara uyan biriyim. İnsanlar inanmak istediklerine inanacaklar. İşin sonunda herkes bu toplum için doğru olanı yaptığımızı görecek” dedi.

VOA tarafından geçilen ABD’den Türkiye’ye Kara Para Transferi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’den Türkiye’ye Kara Para Transferi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’den Türkiye’ye Kara Para Transferi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.