ABD’den Türkiye ve Yunanistan’a Çağrı

ABD’den Türkiye ve Yunanistan’a Çağrı

ABONE OL
13:26 - 17/06/2022 13:26
ABD’den Türkiye ve Yunanistan’a Çağrı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD’den Türkiye ve Yunanistan’a Ege’de tansiyonu düşürme çağrısı geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı’nın günlük basın brifinginde konunun gündeme gelmesi üzerine Sözcü Ned Price, diplomasi yolunu işaret etti.

Türkiye ve Yunanistan arasında son dönemde gerginleşen ilişkiler ve Yunanistan’ın Türkiye yakınlarındaki adaları silahlandırması konusu ABD Dışişleri Bakanlığı’nın günlük basın brifinginde Sözcü Ned Price’e soruldu. Sözcü, iki NATO müttefiki ülkenin farkılılıkları diplomasi yoluyla barış içerisinde çözmesi gerektiğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price,, günlük basın brifinginde Yunanistan’ın adaları silahlandırmasıyla ilgili ABD’nin pozisyonuna yönelik bir soruya “Bizim pozisyonumuz birkaç hafta önce duyduğunuzla aynı. Tüm ülkelerin egemenlik ve toprak bütünlüğüne saygı duyulmalı. Biz NATO müttefiklerimiz Türkiye ve Yunanistan’ı bu konuda bölgede barışı ve güvenliği sağlamak ve farklılıklarını çözmek için diplomasi çerçevesinde birlikte çalışmaları konusunda teşvik ediyoruz. Müttefiklerimizi tansiyonu yükseltecek bir dil kullanmaktan kaçınmaya davet ediyoruz. Türkiye ve Yunanistan şüphesiz güçlü ortaklar. Her ikisi de NATO’da ABD’nin anahtar konumdaki müttefikleri. Her iki ülkeyi de tansiyonunun yükseltilmemesi konusunda uyarıyoruz” yanıtını verdi.

VOA tarafından geçilen ABD’den Türkiye ve Yunanistan’a Çağrı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’den Türkiye ve Yunanistan’a Çağrı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’den Türkiye ve Yunanistan’a Çağrı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.