ABD’den Suudi petrol tesislerine saldırıyla suçladığı İran’a ‘karşılık’ tehdidi

ABD’den Suudi petrol tesislerine saldırıyla suçladığı İran’a ‘karşılık’ tehdidi

ABONE OL
23:04 - 16/09/2019 23:04
ABD’den Suudi petrol tesislerine saldırıyla suçladığı İran’a ‘karşılık’ tehdidi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Suudi Arabistan’daki petrol tesislerine yönelik saldırıyla suçladığı İran’a ‘karşılık verme’ tehdidinde bulundu.

Suudi Arabistan petrol şirketi Aramco’ya yönelik Cumartesi günkü saldırılarla ilgili ABD’den İran’ı suçlayan açıklamalar gelmeye devam ediyor.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, İran’ın “uluslararası kurallara dayalı düzenin altını oyduğunu” öne sürerek saldırılara karşılık vermek için ortaklarıyla birlikte çalıştıklarını açıkladı.

Esper Twitter’dan yaptığı açıklamada “Haftasonu Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ve Irak Savunma Bakanı El Şamari ile Suudi Arabistan’ın petrol tesislerine son saldırılar hakkında görüştüm” dedi.

Beyaz Saray’da Pentagon yetkilileri ile ABD Başkanı Donald Trump’a saldırı hakkında bilgi verdiklerini belirten Esper  “ABD ordusu ve kurumlar arası ekibimiz bu benzeri görülmemiş saldırıya karşılık vermek ve İran tarafından altı oyulmakta olan uluslararası kurallara dayalı düzeni korumak için ortaklarımızla çalışıyor” dedi.

The United States military, with our interagency team, is working with our partners to address this unprecedented attack and defend the international rules-based order that is being undermined by Iran.

— Secretary of Defense Dr. Mark T. Esper (@EsperDoD) September 16, 2019

Suudi Arabistan’da haftasonu petrol şirketi Aramco’nun iki tesisine düzenlenen SİHA saldırılarını Yemen’de Suudi koalisyonuna karşı savaşan Husiler üstlenmişti. İran saldırılarla ilgisinin olmadığını açıklamıştı. ABD ve Suudi Arabistan ise saldırılarla ilgili olarak İran’ı suçlamaya devam ediyor.

 

soL haber portalı tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.