ABD’den Rusya’ya Tahıl Kararıyla İlgili Tepki

ABD’den Rusya’ya Tahıl Kararıyla İlgili Tepki

ABONE OL
18:54 - 01/11/2022 18:54
ABD’den Rusya’ya Tahıl Kararıyla İlgili Tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Başkan Joe Biden Moskova’yı kastederek “Yaptıklarının hiçbir haklı yanı yok, Birleşmiş Milletler o anlaşmayı müzakere etti ve bu da nihai olmalı” dedi.

Dışişleri Bakanı Antony Blinken da yazılı bir açıklama yaptı.

Blinken, Rusya’nın Birleşmiş Milletler aracılığıyla ulaşılan tahıl ihracatı anlaşmasını askıya almakla, insani krizleri arttırarak gıdayı silah gibi kullandığını belirtti.

Blinken Rusya’nın tahıl ihracatını aksatmak için herhangi bir hareketinin dünya genelinde insanların, ailelerin gıda için ya daha fazla para ödeyeceği ya da aç kalacakları anlamına geldiğini kaydetti.

Bu arada Savunma Bakanı Hulusi Akar Rus ve Ukrayna savunma bakanlarıyla telefonda ayrı ayrı görüştü.

Görüşmelerin amacının anlaşmayı yeniden hayata geçirmek olduğu açıklandı.

Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Akar, Rus ve Ukrayna savunma bakanlarına anlaşmanın devam etmesini tehlikeye atabilecek provakasyonlardan kaçınmaları çağrısında bulundu.

Açıklamada ayrıca Boğaz’da bekleyen tahıl yüklü gemilerin incelenmesine bugün ve yarın da devam edileceği vurgulandı.

Bu arada Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres gelişmeler üzerine Cezayir ziyaretini erteledi.

Guterres’in Rusya’nın kararından derin endişe duyduğu belirtildi ve konuyla ilgili yoğun bir iletişim içinde olduğu kaydedildi.

Bu konudaki açıklamaları Birleşmiş Milletler sözcüsü Stephane Dujarric yaptı.

Ukrayna tahılının dünya pazarlarına yeniden açılmasını sağlayan anlaşmaya Birleşmiş Milletler ve Türkiye’nin arabuluculuğunda ulaşılmıştı.

Moskova, Ukrayna’nın Kırım’daki üssüne insansız hava araçlarıyla yaptığını belirttiği saldırıyı gerekçe göstererek anlaşmaya katılımını askıya almıştı.

VOA tarafından geçilen ABD’den Rusya’ya Tahıl Kararıyla İlgili Tepki haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’den Rusya’ya Tahıl Kararıyla İlgili Tepki haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’den Rusya’ya Tahıl Kararıyla İlgili Tepki haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.