ABD’den İstanbul’daki Müzakerelere Övgü  

ABD’den İstanbul’daki Müzakerelere Övgü  

ABONE OL
21:43 - 29/03/2022 21:43
ABD’den İstanbul’daki Müzakerelere Övgü  
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD’den İstanbul’da, Ukraynalı ve Rus heyetler arasında yapılan müzakerelerle ilgili açıklama geldi. Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında tarafların çabaları övüldü.

VOA Türkçe’nin yorum talebine yazılı yanıt veren ABD Dışişleri Bakanlığı, ‘’Ukrayna’nın diplomasi yoluyla gerilimi düşürme, ateşkese varma ve Rusya’nın kuvvetlerinin geri çekilme yönündeki çabalarını destekliyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Açıklamada, ‘’Fransa, Almanya, İsrail, Türkiye ve diplomatik bir çözümü kolaylaştırmak isteyen diğer ortaklarımız ve müttefiklerimizin çabalarını takdir ediyoruz’’ denildi.

İstanbul’da bugün Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi’nde yapılan müzakerelerin ardından Ukrayna tarafı krizin çözümünde yeni bir güvenlik garantörlüğü sisteminin önerildiğini açıklamıştı.

Açıklamada Ukrayna’nın Türkiye’yi başlıca güvenlik garantörleri adaylarından gördüğü kaydedilmiş, İsrail, Kanada, Polonya, Rusya, ABD, İngiltere, Almanya ve İtalya garantör olabilecek ülkeler arasında sıralanmıştı.

Ukrayna heyeti, güvenlik garantörlüğü sisteminin işlemesi durumunda Ukrayna’nın ‘‘tarafsız statü’’ teklifini kabul edebileceğini belirtmişti.

Rusya da görüşmelerin ardından, Ukrayna’nın başkenti Kiev ile Çernihiv kentlerinde askeri faaliyetleri önemli ölçüde azaltma kararı aldığını açıklamıştı.

VOA tarafından geçilen ABD’den İstanbul’daki Müzakerelere Övgü   haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’den İstanbul’daki Müzakerelere Övgü   haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’den İstanbul’daki Müzakerelere Övgü   haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.