ABD’den Husiler’le Bağlantılı Kaçakçılık Ağına Yaptırım Kararı

ABD’den Husiler’le Bağlantılı Kaçakçılık Ağına Yaptırım Kararı

ABONE OL
14:59 - 11/06/2021 14:59
ABD’den Husiler’le Bağlantılı Kaçakçılık Ağına Yaptırım Kararı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD yönetimi, Yemen’de İran destekli Husiler’e mali yardım sağladığı iddiasıyla bir grup kaçakçıyı yaptırım listesine aldı. Sözkonusu grubun milyonlarca dolarlık kaynağı Hutiler’e aktardığı belirtiliyor.

ABD Maliye Bakanlığı, Yemen, Suriye, Birleşik Arap Emirlikleri, Somali ve Hindistan’dan bazı isimleri bu kapsamda yaptırım listesine aldı. Aynı kararda İstanbul, Dubai ve Sanaa’da bulunan bazı kurumlar da yaptırım listesine dahil edildi.

ABD Maliye Bakanlığı açıklamasında “Bu ağ, İran petrolü ve benzeri emtiaların satışından milyonlarca dolar elde ediyor ve daha sonra bunu, birden fazla ülkedeki karmaşık bir aracılar ağı ve takas yöntemiyle Yemen’deki Husiler’e aktarıyor” denildi.

Alınan yaptırım kararlarına göre bu kişi ve kurumların Amerika’daki varlıkları dondurulurken Amerikalı firmaların bu kişi ve şahıslarla iş yapmaları da yasaklandı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken da Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “ABD, Yemen’deki çatışmaların çözümü için müzakerelere başlaması ve Husiler’in ateşkesi kabul etmesi için baskı yapmayı sürdürecek” ifadelerini kullandı.

Yemen’de 2014 yılından bu yana Suudi Arabistan destekli hükümet güçleriyle isyancı Husi grupları arasındaki çatışmalar devam ediyor. Ülkede süren iç savaş nedeniyle onbinlerce kişi hayatını kaybederken nüfusun yüzde 80’i açlık tehlikesiyle karşı karşıya.

VOA tarafından geçilen ABD’den Husiler’le Bağlantılı Kaçakçılık Ağına Yaptırım Kararı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’den Husiler’le Bağlantılı Kaçakçılık Ağına Yaptırım Kararı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’den Husiler’le Bağlantılı Kaçakçılık Ağına Yaptırım Kararı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.