ABD’den Çinli ve Rus Firmalara İran Yaptırımı 

ABD’den Çinli ve Rus Firmalara İran Yaptırımı 

ABONE OL
16:54 - 28/11/2020 16:54
ABD’den Çinli ve Rus Firmalara İran Yaptırımı 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD, dört Çinli ve Rus firmaya ekonomik yaptırım getirme kararını açıkladı. Yaptırımın gerekçesi bu firmaların İran’ın füze programına destek vermesi olarak belirtildi.

Dışişleri Bakanı Mike Pompeo yaptığı açıklamada, ikisi Çin ikisi de Rusya’da olmak üzere dört firmanın, “İran’ın füze programı için hassas teknoloji ve ürün tedariği” sağlamaları nedeniyle önümüzdeki iki yıl boyunca Amerika’nın mali yardımlarına erişimlerinde ve ithalatta kısıtlamalarla karşılaşacağını belirtti.

Yaptırımların hedefi olan Çin firmaları, Chengdu Best New Materials ve Zibo Elim Trade. Merkezleri Rusya’da olan diğer iki firmaysa Nilco Group ve Joint Stock Company Elecon.

Pompeo açıklamasında ayrıca, “İran’nın füze programı geliştirme çabalarını engellemeye çalışmaya ve Çin ve Rusya’daki bu kurumlar gibi İran’a füze programıyla bağlantılı materyal ve teknoloji sunan yabancı tedarikçilere karşı yaptırım yetkimizi kullanmaya devam edeceğiz” dedi.

Eski Başkan Barack Obama döneminde yürürlüğe giren, İran’ın nükleer programıyla ilgili uluslararası anlaşmadan 2018 yılında Amerika’yı geri çeken Donald Trump başkanlığı süresince İran’a karşı çok sayıda yaptırımı uygulamaya koydu.

Trump yönetimi İran’a karşı bu yaklaşımına uymayan diğer ülkelere de yaptırım yoluyla baskı uygulamaktan kaçınmadı.

VOA tarafından geçilen ABD’den Çinli ve Rus Firmalara İran Yaptırımı  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’den Çinli ve Rus Firmalara İran Yaptırımı  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’den Çinli ve Rus Firmalara İran Yaptırımı  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.