ABD’den Azeri ve Ermeni Liderlere Çağrı

ABD’den Azeri ve Ermeni Liderlere Çağrı

ABONE OL
12:13 - 18/05/2021 12:13
ABD’den Azeri ve Ermeni Liderlere Çağrı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Ermenistan ve Azerbaycan liderleriyle ayrı ayrı telefonda görüştü. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada Sullivan’ın iki ülke arasında son zamanlarda yaşanan gerginliklerden duyduğu endişeyi dile getirdiği belirtildi.

Ulusal Güvenlik Danışmanı’nın, ABD’nin Güney Kafkasya’da barış, güvenlik ve refaha olan bağlılığını ilettiği belirtilen açıklamada ‘’Sayın Sullivan Ermenistan ile Azerbaycan arasında son dönemde yaşanan gerginliklerden duyduğu endişeyi dile getirdi ve çizilmemiş sınırlara yakın askeri hareketlerin sorumsuz ve kışkırtıcı olduğunu vurguladı. İki taraf arasında devam eden iletişimi ve her iki liderin de bu sorunu barışçıl yollarla çözmedeki kararlılığını memnuniyetle karşıladı’’ denildi.

Açıklamaya göre Sullivan ayrıca, iki ülkenin uluslararası sınırlarının çizilmesinde resmi görüşmeler yapması gereğinin de altını çizdi ve ABD’nin ikili görüşme yoluyla ve Minsk Grup Eş Başkanı olarak bölgesel uzlaşmaya varma taahhüdünü iletti.

Ermenistan, Azerbaycan ordusunun kendi topraklarına girdiği iddiasında bulunarak bu konuda bir soruşturma başlattı. Ermenistan ayrıca Azeri askerlerine müdahale ederek ilerleyişi ve sınır ihlalini durdurduğunu öne sürdü.

Azerbaycan tarafıysa bu iddiaları reddediyor ve kendisinin sınır bölgesindeki güvenliğini arttırıcı faaliyetlerde bulunduğunu ifade ediyor.

VOA tarafından geçilen ABD’den Azeri ve Ermeni Liderlere Çağrı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’den Azeri ve Ermeni Liderlere Çağrı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’den Azeri ve Ermeni Liderlere Çağrı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.