ABD’deki Müslüman Cinayetlerinde Bir Şüpheli Yakalandı

ABD’deki Müslüman Cinayetlerinde Bir Şüpheli Yakalandı

ABONE OL
00:07 - 10/08/2022 00:07
ABD’deki Müslüman Cinayetlerinde Bir Şüpheli Yakalandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

New Mexico eyaletinin Albuquerque kentinde son 9 ay içerisinde 4 Müslüman’ın öldürülmesine ilişkin bir “baş şüphelinin” yakalandığı bildirildi.

Eyaletin emniyet müdürü Harold Medina Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, New Mexico’nun en büyük kentindeki cinayetlerden birine karıştığına inanılan bir aracı takip aldıklarını belirtti. Medina, “Sürücü gözaltına alındı ve bu kişi cinayetlerde baş şüphelimiz” ifadesini kullandı.

Gelişmeyle ilgili henüz başka ayrıntı verilmedi.

Cinayetler ABD’deki Müslüman toplumu arasında büyük korkuya neden oldu.

Öldürülen Müslümanlar’ın tamamı, Albuquerque kentinde ikamet eden Pakistan ya da Afganistan kökenli kişiler. Cinayetlerin ilki Kasım ayında işlenmişti. O tarihte 62 yaşındaki Muhammed Ahmedi adlı bir Afgan hayatını kaybetmiş, son bir ay içerisinde de 41 yaşındaki Aftab Hüseyin, 27 yaşındaki Muhammed Afzaal Hüseyin ve en son olarak da geçen Cuma günü 25 yaşındaki Naim Hüseyin cinayete kurban gitmişti. Bu üç kişi de Pakistan kökenli.

Cinayet sonucu öldürülen sonuncu kişinin adı ve nasıl öldürüldüğüne ilişkin ayrıntı açıklanmadı. Daha önceki cinayetler, üç Müslüman erkeğin pusuya düşürülmesi ve uyarılmadan vurularak öldürülmesiyle işlenmişti.

Espanola kentinde planlama direktörü olan ve Amerika’ya Pakistan’dan göçen 27 yaşındaki Muhammed Afzaal Hüseyin, geçen hafta başında Albuquerque’de yaşadığı apartman kompleksinin önünde vurularak öldürülmüştü. 41 yaşındaki Aftab Hüseyin ise 26 Temmuz’da kurşunlanmış olarak bulunmuştu.

7 Kasım 2021’deyse 62 yaşındaki Muhammed Ahmedi, helal gıda ürünleri satan bir süpermarketin otoparkında vurulmuştu.

Öldürülenlerin çoğu kentin en büyük camisi olan New Mexico İslam Merkezi’nin üyeleriydi.

Yetkililer, ölümlerde ortak unsurun ırk ve din olduğunu ve polisin cinayetlerin birbiriyle bağlantılı olup olmadığını araştırdığını belirtiyor.

ABD Başkanı Joe Biden da, haftasonunda konuyla ilgili açıklama yaparak, Müslüman toplumla dayanışma içinde olduğu mesajı vermişti. Biden, dördüncü cinayetten sonra paylaştığı Twitter mesajında, cinayetlerin kendisini öfkelendirdiğini ve üzdüğünü kaydederek, “Soruşturmanın tamamlanmasını beklerken dualarım ölenlerin aileleriyle. Yönetimim Müslüman toplumunun yanında. Bu nefret dolu saldırıların Amerika’da yeri yoktur” ifadesini kullanmıştı.

Başkan Yardımcısı Kamala Harris de Twitter’da paylaştığı destek mesajında, “Albuquerque’de dört Müslüman erkeğin öldürülmesi beni derinden rahatsız etti. Polis bu tiksindirici saldırıları soruştururken New Mexico ve ülke genelinde Müslüman toplumun yanında duruyoruz. Nefretin Amerika’da yeri yoktur” demişti.

VOA tarafından geçilen ABD’deki Müslüman Cinayetlerinde Bir Şüpheli Yakalandı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’deki Müslüman Cinayetlerinde Bir Şüpheli Yakalandı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’deki Müslüman Cinayetlerinde Bir Şüpheli Yakalandı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.