ABD’deki Covid vakalarının yarısı JN.1 varyantı

ABD’deki Covid vakalarının yarısı JN.1 varyantı

ABONE OL
16:22 - 24/12/2023 16:22
ABD’deki Covid vakalarının yarısı JN.1 varyantı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezleri CDC’nin açıklamasına göre, Amerika’daki Covid vakalarının nerdeyse yarısı JN.1 varyantı.

ABD’de Covid vaka sayısı artıyor ve son rakamlara göre çoğunluğu da JN.1 varyantı.

Konuyla ilgili haber USA Today gazetesinde yer aldı. Gazetenin haberine göre JN.1, ABD’de en hızlı şekilde yayılan varyant.

CDC verilerine göre, Covid vakalarının yüzde 44,2’si JN.1 varyantı.

Varyant en fazla New York ve New Jersey de dahil Amerika’nın kuzeydoğusunda görülüyor. Bu bölgede Covid vakalarının yüzde 57’sinde JN.1 varyantı tespit edildi.

Amerika’nın batısında ise bu oran yüzde 41.

Ülkenin orta kesiminde ise Covid vakalarının yüzde 39’u JN.1.

Varyantın yükselmesindeki en önemli etkenlerden biri olarak ise, daha az Amerikalının Covid aşısı olması gösterildi.

J.N.1 Amerika’da ilk olarak Eylül ayında tespit edildi. Varyant dünya genelinde 12 ülkede tespit edilmiş durumda. Bu ülkeler arasında Kanada, İngiltere, Singapur, İsveç bulunuyor.

Geçen hafta Çin, yedi J.N.1 vakası tespit edildiğini açıkladı.

CDC, maske takmanın, odayı havalandırmanın, test yaptırmanın, aşıların ve tedavi şekillerinin hala J.N.1 varyantına karşı etkili olduğunu belirtiyor ve şu anda yayılmasının kamu sağlığı açısından ciddi bir tehdit oluşturmadığını kaydediyor.

Amerika’da Covid nedeniyle hastaneye sevkler, vaka sayıları Kasım ayından bu yana artıyor.

CDC, J.N.1 varyantı belirtilerinin önceki Covid çeşitleriyle benzer olduğunu kaydediyor. Ateş, öksürük, boğaz ağrısı, nefes alma zorluğu, koku kaybı belirtlerden bazıları.

VOA tarafından geçilen ABD’deki Covid vakalarının yarısı JN.1 varyantı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’deki Covid vakalarının yarısı JN.1 varyantı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’deki Covid vakalarının yarısı JN.1 varyantı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.