ABD’de yüzlerce sığınmacı sınır devriyesi tarafından otobüs durağına bırakıldı

ABD’de yüzlerce sığınmacı sınır devriyesi tarafından otobüs durağına bırakıldı

ABONE OL
16:06 - 25/02/2024 16:06
ABD’de yüzlerce sığınmacı sınır devriyesi tarafından otobüs durağına bırakıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

San Diego kentinde yüzlerce sığınmacı bir kabul merkezi yerine yerel kaynakların beklenenden önce tükenmesi gerekçesiyle sınır devriyesi tarafından bir otobüs durağına bırakıldı.

Olay, ülkenin güney sınırındaki en büyük kentinin, sınıra sığınmacı akınıyla baş etmekte nasıl zorlandığının da bir göstergesi oldu.

USA Today gazetesinin haberine göre sığınmacılar daha önce kabul merkezlerinde duş alabiliyor, yemek yiyebiliyor ve sonra başka yerlere nakilleri planlanıyordu. Şimdilerde ise görünen sığınmacılar sokaklara bırakılıyor.

Yardım kuruluşları sığınmacılara yetişmekte zorlanıyor.

Sınır Devriyesi otobüsleri Senegal, Çin, Ekvador, Ruanda ve diğer birçok ülkeden gelenleri bir toplu taşıma merkezinin dışına taşıdı.

Yardım kuruluşları sığınmacılarının telefonlarını şarj edebilecekleri bir noktaya götürürken, birçoğu San Diego’da sadece birkaç saat kalmayı planlıyordu.

Çoğunluğu bir uçakla ülkenin bir başka bölgesine gitme planı yaparken bazıları da birilerinin gelip kendilerini almasını bekledi.

Dominik Cumhuriyeti’nden 30 yaşındaki Gabriel Guzman sınır bölgesindeki dağlık alanı geçtikten sonra yetkililer tarafından bırakılmış. Haziran ayında Boston’da bir göçmen mahkemesine çıkacağı söylenmiş. Haziran ayına kadar para kazanıp ailesine para göndermeyi planlıyor.

Moritanya’dan Abd Boudeah ise Tiuana’ya uçmuş, sekiz saat yürüdükten sonra sınırda görevlilere teslim olmuş. Eşcinsel olduğu için ülkesinde ceza almakta korkmuş. Chicago’ya kuzeninin yanına gideceğini belirtiyor.

Gönüllüler İngilizce, İspanyolca, Fransızca dillerinde sığınmacı gruplara bilgi veriyor. Diğer diller için çeviri uygulamaları kullanıyorlar.

ABD’de güney sınırına sığınmacı akını ülkenin en önemli gündem maddelerinden biri.

Anketlerde Amerikalılar’ın önemli bir bölümü güney sınırında yaşananları ülkenin en önemli sorunu olarak niteliyor.

Seçimler yaklaştıkça Başkan Biden soruna bir çözüm bulma amacında ancak geçtiğimiz günlerde Senato’da partilerüstü şekilde uzlaşılan sınır güvenliğiyle ilgili yasa tasarısı Cumhuriyetçiler’in oylarıyla reddedildi.

VOA tarafından geçilen ABD’de yüzlerce sığınmacı sınır devriyesi tarafından otobüs durağına bırakıldı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’de yüzlerce sığınmacı sınır devriyesi tarafından otobüs durağına bırakıldı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’de yüzlerce sığınmacı sınır devriyesi tarafından otobüs durağına bırakıldı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.