ABD’de Türkler’in En Çok Yaşadığı Bölgede Atatürk Okulu Açıldı

ABD’de Türkler’in En Çok Yaşadığı Bölgede Atatürk Okulu Açıldı

ABONE OL
17:46 - 30/03/2021 17:46
ABD’de Türkler’in En Çok Yaşadığı Bölgede Atatürk Okulu Açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD’nin New Jersey eyaletinin Clifton kentinde bir grup gönüllünün girişimiyle Mustafa Kemal Atatürk Okulu’nun yeni şubesi açıldı.

New Jersey’de gönüllülerden oluşan Türk Amerikan Kültür Merkezi (Turkish American Cultural Center) tarafından açılan okulda gönüllü eğitimcilerin hizmet vereceği belirtildi. Yeni şubenin Paterson ve Clifton gibi ABD’de Türkler’in en yoğun olarak yaşadığı bölgede hizmet vereceği kaydedildi.

Mustafa Kemal Atatürk Okulu’nda bölgede yaşayan 4 ile 12 yaş arasındaki yaklaşık 80 Türk öğrenci eğitim görecek. New Jersey’de Mustafa Kemal Atatürk Okulu’nun açılması için çalışan gönüllüler görüşlerini VOA Türkçe’ye aktardı.

Karamete: “Hepimiz Mustafa Kemal Atatürk’üz”

Türk Amerikan Kültür Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Pervin Karamete, bir ulusun birbirine bağlı olabilmesinin en güçlü sebeplerinden birinin eğitimle başarılabileceğine inanarak yola çıktıklarını belirterek, “Ata’mızın yolunda devam edeceğiz. Türk Amerikan Toplum Merkezi’nin hedefi, halkımıza hizmet etmektir. Hizmetin amacı sadece klasik etkinlikler olmamalıdır. Eksiklerimizi sürekli gözden geçirip hangisinin en önemli olduğuna karar verdikten sonra sırasıyla hizmetlere devam ediyoruz” dedi.

Karamete sözlerine şöyle devam etti:

“Yeni okulumuz, başarıyla eğitime devam etmektedir. Bu fikrin oluşmasında, cemiyetimiz üyesi olan Nurhayat Kınay’ın payı büyüktür. Tabi ki bu kolay olmadı, hiçbir kurumdan destek almadık.

Sadece üyelerimiz ve derneğimize üye olmasalar da Atatürk ilkelerinin tek yol olduğuna inananların maddi ve manevi desteğiyle birlikte arılar gibi çalıştık. Birlikten kuvvet doğar dedik ve yola koyulduk. Görevlerimizden en zoru da, birlik ve beraberlikle yapılan hizmetlerin, nasıl güzel sonuçlar getireceğine halkımızı inandırmaktır. Yolumuz zor ve uzun da olsa yılmak yok hepimiz bir Mustafa Kemal Atatürk’üz.”

Perispek: “Türkiye Cumhuriyeti kültürünü her nerede olursa olsun yaşatma gayesi içindeyiz”

Okulda eğitimci olarak görev yapan Burcu Perispek VOA Türkçe’ye yaptığı açıklamada, “Mustafa Kemal Atatürk okulu, Atatürk’ün açtığı yolda, gösterdiği hedefe yürüyen, laik, ileri görüşlü, donanımlı, aklı hür, vicdanı hür öğrenciler yetiştirmeyi misyon edinmiştir. Türk-Amerikan toplumunun küçük bireylerine ve onlar vasıtasıyla ailelerine kurulduğu yıldan yaklaşık 20 yıldır aralıklarla günümüze kadar hizmet sunan bir eğitim kurumudur. Manalapan şubesine ek olarak bu yıl Clifton’da açılan yeni şubesiyle de öğrencilerine Atatürk ilkelerini, Türkçe okuma yazmayı, Türk kültürünü, sanatını, müzik ve folklorunu uygulamalı olarak öğretmeye devam etmektedir. Türk Cumhuriyetini ve kültürünü nerede olursa olsun yaşatma gayesi içinde olan tüm eğitimcileriyle, eklenecek yeni şubeleriyle daha çok sayıda öğrenciye ulaşmanın amacı içindeyiz. Türk Amerikan toplumuna bu yüce hizmeti sunmanın mutluluk ve gururu içerisindeyiz” dedi.

İnanlı: “Atatürk ilkelerine bağlı öğrenciler yetiştireceğiz”

Okulda gönüllü eğitmenlik yapan Ayşe İnanlı, Amerika’da yaşayan Türk çocuklarını Atatürk ilkelerine bağlı olarak yetiştirmek için çabaladıklarını belirterek, “Okulumuzun öncelikli amacı sadece öğrenmek değil, daha iyi insan olmaktır. Elbette matematik, tarih gibi bilgileri de öğrenmek zorundayız. Ancak okuldaki ana hedef şefkat, kişisel farkındalık, organizasyon ve iyilik yapmak gibi becerileri kazanmaktır. Bu, öğretmenlerimizin esas hedefidir. Bizler, okulumuzda çocuklarımızı hayata hazırlayarak öğrencilerimizin Atatürk ilkelerine bağlı, laik ve demokratik toplum düzenini benimseyen, milli ve ahlaki değerlere sahip, kendi yeteneklerine ve gücüne inanan, sorgulayıcı ve bağımsız düşünebilen, doğaya ve insana duyarlı, yeniliklere öncülük eden, bireyler olarak yetişmelerine öncülük etmekteyiz” diye konuştu.

Kınay: “Sonunda Clifton şubemizi açtık”

Türk Amerikan Kültür Merkezi üyesi Nurhayat Kınay, Türk çocuklarının Amerika’da Atatürk ilkeleriyle yetişmeleri için gönüllü olarak çalıştıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Mustafa Kemal Atatürk Okulu, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu’na uzun yıllar başkanlık yapan Sayın Ata Erim öncülüğünde kurulmuş olan Türk Amerikan Kültür Merkezi’nde yaklaşık 20 yıl önce açılmış olan ve aralıklarla eğitime devam eden bir kuruluştur. Dernek merkezinin Manalapan’da olması ve Türk toplumunun yoğun yaşadığı Paterson, Clifton şehirlerinden çok uzakta olması nedeniyle buralarda yaşayan çocuklarımıza hizmetten de uzak kaldığını yıllardır gözlemliyordum. Dernek başkanlarına ve Onursal Başkan Sayın Ata Erim’e defalarca bu düşüncemi aktardım. Sonunda Clifton’da okulumuzun şubesini açmaya karar verdik. Çok da güzel oldu. Yeni binamızda daha çok çocuğumuza ulaşıyoruz. Biz olarak yapılan her işte varız. Derneğimizde ben sözü kullanılmamakta ve Atatürk ilkeleri ışığında hizmet edilmektedir.”

 

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.