ABD’de Tren Kazasında Ölü ve Yaralılar Var

ABD’de Tren Kazasında Ölü ve Yaralılar Var

ABONE OL
11:24 - 28/06/2022 11:24
ABD’de Tren Kazasında Ölü ve Yaralılar Var
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD demiryolu işletmeleri Amtrak’a ait bir yolcu treni Kuzey Missouri’de bir kamyonla çarpışması sonucu raydan çıktı. Yolcu treninin 8 vagonu ve lokomotifleri devrildi. Kazada ilk belirlemelere göre en az 3 kişinin öldüğü 50 kişinin de yaralandığı ifade ediliyor. Trende 207 yolcu ve 14 görevli olduğu belirtiliyor.

Ölen 3 kişiden ikisinin trende yolcu olan kişiler, bir kişinin de trenin çarptığı kamyonda bulunan kişi olduğu yetkililer tarafından açıklandı.

Trenin öğle saatlerinde bir hemzemim geçitte kamyonla çarpıştığı belirtildi. Yolcu treninin Los Angeles’tan Chicago’ya gitmekte olduğu açıklandı.

Kazadan kurtulanların büyük bölümü yardım ekipleri gelene kadar olan sürede camları kırarak kendi imkanlarıyla vagonlardan çıktıklarını söylüyor.

Kazadan kurtarılan kişilerin, bölgedeki bir okulun spor salonuna götürüldükleri ve burada kendilerine yardım ve destek sağlandığı belirtildi.

Ulusal Taşımacılık Güvenliği Dairesi, kazaya ilişkin soruşturma başlatıldığını açıkladı. Kazaya çalışmayan sinyal sistemi arızasının neden olmuş olabileceği iddia ediliyor.

Yetkililer kaza alanına 8 helikopter ambulans gönderildiğini belirtti.

Montana’da Eylül ayında raydan çıkan bir tren nedeniyle de 3 kişi hayatını kaybetmişti.

VOA tarafından geçilen ABD’de Tren Kazasında Ölü ve Yaralılar Var haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’de Tren Kazasında Ölü ve Yaralılar Var haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’de Tren Kazasında Ölü ve Yaralılar Var haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.