ABD’de Toplu Taşımacılıkta Maske Takmamak Artık Suç

ABD’de Toplu Taşımacılıkta Maske Takmamak Artık Suç

ABONE OL
16:14 - 31/01/2021 16:14
ABD’de Toplu Taşımacılıkta Maske Takmamak Artık Suç
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), Pazartesi günü itibariyle toplu taşıma araçları ve mekanlarının tamamına yakınında yüz maskesi takılmasını zorunlu kılan bir kapsamlı bir genelde yayınladı.

CDC’nin Cuma geç saatlerde yayınladığı genelgeye göre, uçak, gemi, tren, metro, otobüs, taksi ve ortak kullanılan araçlar ile havaalanı, otobüs ve feribot terminali, metro istasyonu ve deniz limanlarında yüz maskesi takmak zorunlu olacak.

Başkan Joe Biden 21 Ocak’ta imzaladığı kararnameyle, hükümet dairelerine, toplu taşıma mekanlarında maske zorunluğu getirilmesi için “derhal harekete geçmeleri” talimatını vermişti.

Görevini 20 Ocak’ta Biden’a devreden Eski Başkan Donald Trump zamanında CDC’nin toplu taşımacılıkta maske zorunluluğu getirme girişimi engellenmişti ve CDC bunun yerine maske kullanımı konusunda güçlü tavsiyelerde bulunmuştu. Trump, Kongre’nin de maske kullanımının zorunlu hale getirilmesine yönelik çabalarını reddetmişti.

CDC’nin Küresel Göç ve Karantina Dairesi Direktörü Marty Cetron imzalı 11 sayfalık genelde, “Taşımacılık sistemimizde maske zorunluluğu Amerikalılar’ı koruyacak ve bu pandemi zamanında bile tekrar güvenle seyahat edebilmemiz için bize güven telkin edecek”

Havayolu şirketleri ve toplu taşımıcılığın birçok alanında zaten maske kullanımı zorunlu ancak CDC’nin şimdi böyle bir genelge yayınlamasıyla maske zorunluğunu ihlal etmek federal suç kapsamına girecek ve bu da görevlilerin yolculara yasağı uygulatmasını daha kolay hale getirecek.

Kararın, Ulaştırma Güvenlik İdaresi ve federal, eyalet ve yerel dairelerce uygulanacağı bilgisi verildi.

Yayınlanan karara göre, yolcular yeme, içme ya da ilaç alma gibi kısa aralıklar haricinde sürekli maske takmak zorunda olacak. Yasaktan muafiyet tanınan tek grupsa, iki yaşından küçükler ve belirli sağlık koşulları bulunan kişiler. Özel otomobillerinde seyahat edenler ve tek başına seyahat eden ticari kamyon sürücüleri de maske takmak zorunda değil.

VOA tarafından geçilen ABD’de Toplu Taşımacılıkta Maske Takmamak Artık Suç haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’de Toplu Taşımacılıkta Maske Takmamak Artık Suç haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’de Toplu Taşımacılıkta Maske Takmamak Artık Suç haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.