ABD’de Tarihi Ian Kasırgası’nda Can Kaybı 100’ü Geçti

ABD’de Tarihi Ian Kasırgası’nda Can Kaybı 100’ü Geçti

ABONE OL
22:48 - 04/10/2022 22:48
ABD’de Tarihi Ian Kasırgası’nda Can Kaybı 100’ü Geçti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Küba’nın ardından Florida’da tarihi hasar bırakan Ian Kasırgası yüzünden yaşamını yitirenlerin sayısı 100’ü geçti. Bir taraftan arama kurtarma çalışmaları, bir taraftan da enkaz temizliği devam ederken, kasırga nedeniyle Florida’da 400 binden fazla ev ve iş yerinde elektrik kesintisi de devam ediyor.

Florida’nın yanı sıra Kuzey ve Güney Carolina’yı da vuran fırtına, bölgede toplamda 5 milyondan fazla kişiyi elektriksiz bıraktı. Elektrik hizmeti birçok yerde yeniden sağlanırken, Florida’da 400 binden fazla iş yeri ve evde hala elektrik yok.

Yetkililer, elektrik kesintisi yaşanan bölgelerde haftasonuna kadar gereken onarımın tamamlanmasını hedeflediklerini söylüyor.

Kasırgada can kayıplarının büyük bir bölümü Florida’da yaşandı. Yetkililer, ölümlerin araba kazaları, diğer kazalar ve boğulmalar sonucu yaşandığını belirtiliyor.

Kasırganın en şiddetli vurduğu Lee ilçesinde hayatını kaybeden 45 kişinin tamamının 50 yaşın üzerinde olduğu açıklandı.

Rüzgar hızının saatte 240 kilometreyi geçtiği kasırgada hayatını kaybedenler arasında bir kişinin, evinin balkonuna çıktığı sırada rüzgarın etkisiyle savrulduğu kaydedildi.

ABD Başkanı Joe Biden ve eşi First Lady Jill Biden’ın yarın Florida’yı ziyaret etmesi planlanıyor. Başkan Biden dün, Ian öncesinde Fiona Kasırgası’yla yerle bir olan ABD’ye bağlı Porto Riko’yu ziyaret ederek ülkeyi “yeniden inşa etme” sözü verdi.

VOA tarafından geçilen ABD’de Tarihi Ian Kasırgası’nda Can Kaybı 100’ü Geçti haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’de Tarihi Ian Kasırgası’nda Can Kaybı 100’ü Geçti haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’de Tarihi Ian Kasırgası’nda Can Kaybı 100’ü Geçti haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.