ABD’de tam güneş tutulmasını izlemek isteyen milyonlar yollarda

ABD’de tam güneş tutulmasını izlemek isteyen milyonlar yollarda

ABONE OL
00:00 - 08/04/2024 00:00
ABD’de tam güneş tutulmasını izlemek isteyen milyonlar yollarda
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Amerikalılar, Pazartesi günü az sayıda eyalette tanık olacakları tam güneş tutulmasını izlemeye hazırlanıyor. ABD’nin Texsas eyaletinde San Antonio, Austin, Dallas, Waco, Arkansas eyaletinde Little Rock, Indiana eyaletinde Indianapolis, Ohio eyaletinde Cleveland, Dayton ve New York eyaletinde Buffalo, Rochester, Syracuse ile Burlington kentlerinde izlenebilecek olan tam güneş tutulması için milyonlarca Amerikalı yollarda.

Bir sonraki tam güneş tutulmasının tam 20 yıl sonra gerçekleşeceği ABD’de güneş tutulmasını izlemek isteyen milyonlarca kişi yola çıktı.

New York’ta dört büyük kent ve çevresindeki kasabalarda izlenebilecek tam güneş tutulması izlemek isteyen Amerikalılar bölgedeki tüm otelleri tamamen doldurdu. New York’a ABD’nin farklı eyaletlerinden gelecek Amerikalılar dışında turistlerin de akın ettiği güneş tutulmasını izlemek isteyen ziyaretçi sayısının bir milyon kişiden fazla olması tahmin ediliyor.

Niagara Şelalesinin bulunduğu bölgede iki günlük güneş tutulması turlarının fiyatları tavan yaptı. New York eyaletinin bu bölgelerinde yatak kapasitesi talebinin üç katına çıktığı kaydedildi.

ABD–Kanada sınırında bulunan Niagara’da Kanadalı yerel yöneticiler olağanüstü hal ilan etti. New York’ta da bazı yerel yönetimler Pazartesi gerçekleşecek hava olayını izlemek isteyenlerin güvenlik ve ihtiyaçlarını sağlamak için harekete geçti. New York’ta, Ulusal Muhafız askerlerinin de güvenliğin sağlanması için görev yapacağı açıklandı.

Yerel yöneticilerin ifadelerine göre New York eyaletinde 276 bin nüfuslu bir şehir olan Bufallo’da yarın bir milyon ziyaretçi bekleniyor. 210 bin nüfuslu bir şehir olan Rochester’a da 300 bin ile 500 bin kişi arasında ziyaretçiyi geleceği belirtiliyor.

“Güneş tutulmasını izlemek isteyenler olumsuz hava şartlarıyla karşılaşabilir”

New York eyaleti yetkilileri, yüzbinlerce kişinin güneş tutulmasını izlemek için eyaletin kuzeyine akın ettiğini, tarihi gün için 1,5 yıl öncesinden itibaren gerekli hazırlıkların planlandığını, tam güneş tutulmasının iki saat süreceğini kaydetti. New York Valisi Kathy Hochul, son yaptığı X paylaşımında 17 aydır hazırlandıkları tarihi gün için son gelişmeleri değerlendirerek hava ve trafik koşullarıyla ilgili uyarılarda bulundu.

Geçtiğimiz hafta kuzey bölgelerinde tipi güney bölgelerinde de selin yol açtığı olumsuz hava koşullarının ardından önceki günde 4,8 şiddetinde depremin meydana geldiği New York’ta, tüm olağanüstü hal ekiplerinin, güvenlik güçlerinin tarihi gün için teyakkuzda olduğu kaydedildi.

Vali Hochul, tam güneş tutulmasının izleneceği eyaletin kuzey bölgesinin geçtiğimiz hafta yaşanan tipi nedeniyle hala kar altında olduğunu hatırlattı. New York’un Adirondack dağlık bölgesinde kış koşullarının beklendiği, yüksek kesimlerde kar yağışı, buzlanma ve şiddetli rüzgarlarla karışık yağışlar beklendiğini bildirdi.

Vali Hochul, “New York Eyaleti, acil durum yönetimi ekiplerini bu bölgelere konuşlandırdık. Tutulmayı izlemek için yollarda olan herkesin bu nadir olayın tadını güvenli bir şekilde çıkarabilmesini sağlamak için çalışıyoruz. Seyahat eden ziyaretçileri önceden planlama yapmaya ve varış yerlerine erken varmalarını öneriyorum. Adirondacks dağlarında hızla eriyen kar, buz ve olası çığ tehlikesiyle birlikte daha da tehlikeli koşullar oluşacak. Kar erimesi nehirlerin ve derelerin potansiyel sel seviyelerine yükselmesine neden olacak’’ dedi.

VOA tarafından geçilen ABD’de tam güneş tutulmasını izlemek isteyen milyonlar yollarda haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’de tam güneş tutulmasını izlemek isteyen milyonlar yollarda haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’de tam güneş tutulmasını izlemek isteyen milyonlar yollarda haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.