ABD’de Sel Can Aldı

ABD’de Sel Can Aldı

ABONE OL
23:27 - 29/07/2022 23:27
ABD’de Sel Can Aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD’nin Kentucky eyaletinde etkili olan yoğun yağışlar sonucu oluşan sel nedeniyle, en az 15 kişi hayatını kaybetti. Çok sayıda ev ve işyeri de ağır hasar gördü.

Kentucky’nin doğusunda aniden bastıran güçlü yağışlar sonucu büyük ve güçlü bir sel oluştu. Sel ağaçları yerinden sökerken çok sayıda ev ve işyerinin ağır hasar görmesine neden oldu, araçları caddelerde sürükledi. Bölgede yaşayan çok sayıda kişi sel sularından kurtulabilmek için bulundukları binaların çatılarına çıkarak kurtarılmayı bekledi. Ekipler, onlarca vatandaşı helikopterlerle bulundukları yerden aldı.

Eyalet Valisi Andy Beshear, son olarak yaptığı açıklamada, sel nedeniyle şu ana kadar en az 15 kişinin hayatını kaybettiğinin tespit edildiğini söyledi ve yağışların devam edeceği uyarısında bulundu. Vali çok sayıda kişinin de halen daha kurtarılmayı beklediğini dile getirdi.

Aşırı yağışların eyaletin dağlık kesimi olan doğu bölgesinde toprak kaymalarına da neden olduğu belirtiliyor. Benzer şekilde komşu eyaletler Virginia’nın batısıyla, West Virgina eyaletinin güneyinde de yağışlar nedeniyle sel meydana geldiği haber veriliyor.

Ulusal Meteoroloji Dairesi, bölgede Cuma günü yoğun yağışlar beklendiğini duyurdu ve Kentucky’nin doğusu, West Virgina’nın büyük kesimi ve Virginia eyaletinin güneybatısında sel uyarısı yaptı.

Aşırı yağışların 3 eyalette toplam 31 binden fazla kişinin de elektriksiz kalmasına neden olduğu açıklandı.

Yetkililer yağışlar nedeniyle birçok yolun kullanılamaz halde olduğunu bu sebeple acil yardım ve hizmetlere yönelik çalışmaların da büyük oranda aksadığını belirtiyorlar. Kurtarma çalışmalarının gece boyu devam ettiği açıklandı.

VOA tarafından geçilen ABD’de Sel Can Aldı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’de Sel Can Aldı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’de Sel Can Aldı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.