ABD’de kış fırtınası uyarısı

ABD’de kış fırtınası uyarısı

ABONE OL
16:22 - 25/03/2024 16:22
ABD’de kış fırtınası uyarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Ulusal Meteoroloji Dairesi ülkenin orta bölgelerinde yeni haftanın ilk günü için kış fırtınası uyarısı yaparken, batı ve doğu kıyılarında soğuk kış koşulları günlük hayatı olumsuz etkiliyor.

Sert rüzgarla birlikte yoğun yağış California’nın güneyinde etkili olurken bölgedeki yüksek kesimlere kar yağdı.

Ulusal Meteoroloji Dairesi, yeni haftanın ilk gününde ülkenin orta bölgelerinde kış fırtınasının beklendiği uyarısını yaptı.

Yapılan açıklamada, kış fırtınasının sert rüzgar ve kar yağışını bölgeye getireceği kaydedildi.

Yoğun kar yağışının özellikle Montana eyaletinin doğusu ve merkez bölgelerinde etkili olması bekleniyor.

Minnesota’nın kuzeydoğusu ve Wisconsin’in kuzeybatısında da yer yer kar kalınlığının 20 cm olması bekleniyor.

Ülkenin kuzeydoğusunda da hava şartları nedeniyle yüzlerce trafik kazası gerçekleşti.

Başkent Washington DC, Baltimore, Philadelphia ve Boston kentlerinde sürücüler buzlu yollarla, yoğun yağış ve sellerle mücadele etti.

Ülkenin kuzeydoğusunda bazı eyaletlerini içine alan New England bölgesinde de hava koşulları nedeniyle bazı bölgelerde elektrikler kesildi, ağaçlar devrildi.

Vermont, New Hampshire ve Maine eyaletlerinin bazı bölümlerinde binlerce kişinin evlerinde elektrik beklediği belirtiliyor.

Ulusal Meteoroloji Dairesi’nden Zack Taylor, ülkenin kuzeydoğusundaki birçok bölgede kar kalınlığının 20-30 cm, Vermont’ın güneyinde ise 76 cm olduğunu belirtti.

Ülkenin batısında Portland’da ise kötü hava şartları nedeniyle evlerinde elektrik bekleyenler için bazı okullarda ısınma merkezleri açıldı.

VOA tarafından geçilen ABD’de kış fırtınası uyarısı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’de kış fırtınası uyarısı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’de kış fırtınası uyarısı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.