ABD’de İşsizlik Maaşı Başvuruları Arttı

ABD’de İşsizlik Maaşı Başvuruları Arttı

ABONE OL
22:38 - 21/07/2022 22:38
ABD’de İşsizlik Maaşı Başvuruları Arttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD’de işsizlik maaşına yapılan başvurular üç haftadır sürekli artıyor. ABD Çalışma Bakanlığı verilerine göre, işsizlik maaşına başvurular son 8 ayın zirvesine ulaştı.

ABD Çalışma Bakanlığı tarafından haftalık olarak açıklanan verilere göre, 16 Temmuz haftasında işsizlik maaşı başvurusu sayısı 251 bin oldu. Bir önceki haftada da 244 bin kişi daha işsizlik maaşı başvurusunda bulunmuştu. Reuters haber ajansının ekonomistler arasında yaptığı ankete göre, bu hafta için beklenti sayının 240 bin civarında olmasıydı.

Geride bıraktığımız yıl görülen yüksek istihdam rakamlarıyla birlikte işsizlik maaşı başvuruları bu yıl Mart ayında rekor düzeyde düşmüştü. Haziran ayından bu yana da 230 bin civarında seyrediyordu. Son hafta yapılan başvurularla birlikte son 8 ayın en yüksek seviyesine ulaşıldı. Ancak uzmanlar yine de mevcut seviyelerin normal olduğu ve piyasalar açısından alarm zillerini çaldıracak bir durum olmadığı değerlendirmesini yapıyorlar.

Toplamda işsizlik maaşı alanların sayısı da 51 bin kişi artarak 1 milyon 384 bin kişiye yükseldi. Bunun da Nisan ayından bu yana en yüksek rakam olduğu ifade ediliyor.

Öte yandan ABD’de yüksek oranda istihdam yaratılmaya da devam ediyor. Haziran ayında 372 bin yeni istihdam sağlanırken işsizlik oranı da rekor seviyede düşük seyretmeyi sürdürüyor.

Verilere göre Mayıs ayı itibariyle ülke genelinde 11 milyon 300 bin pozisyon boş ve firmaların çalışacak eleman arayışları sürüyor. Genel tabloda bu da neredeyse her işsiz kişi için iki ayrı boş pozisyon bulunması anlamına geliyor.

ABD’de enflasyonla mücadele kapsamında Merkez Bankası FED’in faiz artışlarının, yakın dönemde piyasalarda yavaşlama ve bazı alanlarda işten çıkarmalara neden olmasından endişe ediliyor.

VOA tarafından geçilen ABD’de İşsizlik Maaşı Başvuruları Arttı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’de İşsizlik Maaşı Başvuruları Arttı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’de İşsizlik Maaşı Başvuruları Arttı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.