“ABD’de İç Terör Eylemi Riski Yükseldi”

“ABD’de İç Terör Eylemi Riski Yükseldi”

ABONE OL
21:10 - 28/01/2021 21:10
“ABD’de İç Terör Eylemi Riski Yükseldi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD İç Güvenlik Bakanlığı’ndan Çarşamba günü yapılan açıklamada 3 Kasım’da yapılan başkanlık seçiminin sonucundan hoşnut olmayan bir grup vatandaşın terör eylemi düzenleme girişiminde bulunma riskinin yükseldiğini bildirdi.

İç Güvenlik Bakanlığı uyarısı, eski Başkan Donald Trump’ın destekçilerinin 6 Ocak’ta ABD Kongresi’ne düzenlediği ve beş kişinin ölümüyle sonuçlanan baskını ve Joe Biden’ın yoğun güvenlik önlemleri altında düzenlenen yemin törenini izliyor.

Bakanlık, yayınladığı terör uyarısı mesajında, “Veriler, hükümet kurumlarının ve başkanlık geçiş sürecinin işleyişine itirazları olan ideolojik güdümlü bazı şiddet ve aşırıcılık yanlılarının ve doğruluk payı olmayan söylemlerin körüklediği şikayetlere sahip olanların, şiddeti kışkırtmak ya da şiddet eyleminde bulunmak için harekete geçebileceğini ortaya koyuyor” ifadeleri yer aldı.

Açıklamaya göre belirli bir terör eylem planı olduğuna ilişkin herhangi bir bilgi olmasa da Amerika çapında artan tehdidin haftalarca sürmesi bekleniyor.

İç Güvenlik Bakanlığı ayrıca ülke içindeki şiddet ve aşırıcılık yanlılarının Corona pandemisini kontrol altına almak için uygulanan kısıtlamalar, 2020 seçim sonuçları ve polisin güç kullanması gibi meseleler nedeniyle harekete geçtiğini bildirdi.

Bakanlık ayrıca ülke içindeki şiddet içerikli saldırıların “göçmenlik karşıtlığı dahil uzun süredir devam eden ırksal ve etnik gerginliklerin” güdümünde olduğunu kaydetti.

VOA tarafından geçilen “ABD’de İç Terör Eylemi Riski Yükseldi” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “ABD’de İç Terör Eylemi Riski Yükseldi” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “ABD’de İç Terör Eylemi Riski Yükseldi” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.