ABD’de hortum ve fırtınalar geniş çapta hasara yol açtı; 14 can kaybı, çok sayıda yaralı var

ABD’de hortum ve fırtınalar geniş çapta hasara yol açtı; 14 can kaybı, çok sayıda yaralı var

ABONE OL
00:44 - 27/05/2024 00:44
ABD’de hortum ve fırtınalar geniş çapta hasara yol açtı; 14 can kaybı, çok sayıda yaralı var
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD’nin Teksas, Oklahoma ve Arkansas eyaletlerinde etkili olan şiddetli fırtınalar ve hortumda ilk belirlemelere göre 11 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı. Fırtınalarda bazı evler yerle bir olurken, binlerce kişi elektriksiz kaldı ve bölgede geniş boyutta hasar oluştu.

Yıkıcı fırtınalar Cumartesi gecesi başladı. Fırtınalar sırasında oluşan bir hortum yüzünden TIR’lar ve kamyonlar dahil bazı ağır araçlar devrildi, Teksas eyaletinin Dallas kenti yakınlarındaki bir otoyol trafiğe kapatıldı. Yetkililer, eyaletin Denton bölgesinde birçok kişinin ambulans ve helikopterle hastanelere götürüldüğünü bildirdi.

Bölgede çok sayıda ev hasar görürken, ağaçlar devrildi, elektrik hatlarının kopması sonucu 20 binden fazla ev elektriksiz kaldı. Afet sonrası çekilen uydu görüntüleri, hortumun gidiş güzergahını ve bıraktığı yıkımı gösterdi.

Cooke bölgesinde de yetkililer, eyaletin Oklahoma sınırına yakın bir kırsal kesimindeki bir evde üç aile üyesinin ölü bulunduğunu, bölgede toplam 7 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti. Ölenler arasında 2 ve 5 yaşlarında iki çocuğun da bulunduğu belirtildi. Yetkililer, yıkımın boyutunun yüksek olduğuna işaret ederek, can kaybı sayısının artmasını beklediklerini söyledi.

Arkansas’da en az 5 kişinin yaşamını yitirdiği bilgisi verildi. Boone bölgesinde 26 yaşında bir kadın yıkılmış evinin önünde ölü bulundu. Benton bölgesinde de bir can kaybı haberi geldi.

Arkansas eyaletinin kuzeybatısında binaların yıkıldığı, ağaçların devrildiği ve elektrik direklerinin devrildiği yönünde raporlar geldi. On binlerce ev ve işyerinin elektriğinin kesildiği de kaydediliyor.

Oklahoma eyaletinin Claremore kentine de fırtınaların yarattığı hasar nedeniyle erişimin sağlanamadığı belirtiliyor. Eyaletin Mayes bölgesinde iki kişi hayatını kaybetti.

Eyalette fırtınanın güzergahı altındaki bölgelerde yetkililer halka güvenli yerlere sığınmaları çağrısı yapıyor.

Iowa eyaletinde bu hafta içerisinde meydana gelen hortumlarda da en az 5 kişi ölmüş, onlarca kişi yaralanmıştı.

Bu arada Teksas eyaletinin güneyinde, bazı kesimlerde 49 dereceye varan aşırı sıcaklar tehlike yaratıyor. Meteoroloji yetkilileri, Austin, Brownsville, Dallas ve San Antonio kentlerinde Pazar günü en yüksek hava sıcaklığı rekorlarının kırılmış olabileceğini ifade ediyor.

VOA tarafından geçilen ABD’de hortum ve fırtınalar geniş çapta hasara yol açtı; 14 can kaybı, çok sayıda yaralı var haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’de hortum ve fırtınalar geniş çapta hasara yol açtı; 14 can kaybı, çok sayıda yaralı var haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’de hortum ve fırtınalar geniş çapta hasara yol açtı; 14 can kaybı, çok sayıda yaralı var haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.