ABD’de halkın yarısı İsrail’in Gazze’deki savaşta çok ileri gittiğini düşünüyor

ABD’de halkın yarısı İsrail’in Gazze’deki savaşta çok ileri gittiğini düşünüyor

ABONE OL
11:12 - 02/02/2024 11:12
ABD’de halkın yarısı İsrail’in Gazze’deki savaşta çok ileri gittiğini düşünüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD’de yapılan bir ankete göre, Amerikalılar arasında İsrail’in Gazze savaşında ileri gittiği görüşü artıyor. Biden’ın bölge politikasına da destek azalıyor.

Associated Press-NORC Araştırma Merkezi anketine göre ABD’liler’in yarısı İsrail’in Gazze’deki 15 haftalık askeri harekâtının “çok ileri gittiğini” düşünüyor.

Anket, İsrail’e ve Biden yönetiminin durumu ele alış biçimine verilen desteğin azaldığını gösteriyor.

Ankete göre, demokratların yüzde 46’sının dahil olduğu ABD’li yetişkinlerin yüzde 31’i, Biden’ın çatışmayı ele alma biçimini onaylıyor.

New Jersey’de yaşayan 36 yaşındaki Melissa Morales, kendisini her gün Gazze’den videolar ve haberler izlerken bulduğunu söylüyor.

Gazze’deki çatışmalarda yaralanan, yetim kalan veya barınamayan Filistinli çocukların görüntüleri aklına 3 yaşındaki kendi oğlunu getiriyor, “Oğlumun sokaklarda dolaşıp güvende olmak istediğini hayal bile edemiyorum” diyor.

İsrail’e verdiği destek konusunda yalnızlaşan Biden yönetimi, İsrail’e sivil ölümlerini azaltması ve daha fazla insani yardıma izin vermesi için baskı yaptığını söylüyor.

Ankete göre Cumhuriyetçilerin yüzde 33’ü İsrail’in askeri müdahalesinin çok ileri gittiğini söylerken bu oran Kasım ayında yüzde 18 olmuştu.

Bağımsızların %52’si İsrail’in çok ileri gittiğini düşünüyor, Kasım anketinde bu oran yüzde 39 olarak gerçekleşmişti.

Bu oran Demokratlar’da %62’ye ulaşıyor, bu da Kasım ayındaki çoğunluk ile hemen hemen aynı.

Ankete göre Amerikalı yetişkinlerin yüzde 50’si artık İsrail’in askeri saldırılarının olması gerekenin ötesine geçtiğine inanıyor.

Bu, Kasım ayında yapılan AP-NORC anketinde yüzde 40 oranlarındaydı.

Yeni anket 25-28 Ocak tarihleri arasında yapıldı. Bu, Ürdün’de üç ABD askerinin öldürülmesiyle çakışan tarih oldu.

Olay, 7 Ekim’den bu yana bölgede bir saldırı sonucu yaşamını yitiren ilk Amerikan askerleri olarak kayıtlara geçmiş durumda.

Yeni anketin bulguları, Biden’ın, çatışmayı ele alma tarzından memnun olmayanların Demokratlar içerisinde kırılma yaratma riskini ortaya koyuyor.

Aynı çalışmaya göre, beyaz olmayan Demokratların yaklaşık 10’undan altısı Biden’ın çatışmaya yaklaşımını onaylamazken, beyaz Demokratların yaklaşık yarısı bunu onaylıyor.

Özellikle 45 yaşın altındaki her 10 Demokrat’tan yedisi Biden’ın yaklaşımını onaylamıyor. Bu, yaklaşık 10 kişiden altısının onayladığı yaşlı Demokratların tutumunun tam tersi.

Biden’ın çatışmayı ele alış biçimini onaylamayan Demokratların yaklaşık 10’undan yedisi, ABD’nin kalıcı bir ateşkes müzakeresine yardım etmesinin son derece veya çok önemli olduğunu söylüyor.

Anket aynı zamanda ABD’li yetişkinlerin yaklaşık yarısının İsrail ile Hamas arasındaki son savaşın Ortadoğu’da daha geniş bir çatışmaya yol açacağından aşırı veya çok endişe duyduğunu gösteriyor.

Yaklaşık 10 kişiden altısı, Hamas tarafından tutulan rehinelerin kurtarılmasının ABD’nin önemli bir önceliği olduğunu söylüyor. Bununla birlikte yaklaşık 10 kişiden yalnızca üçü Hamas’la savaşmak için İsrail ordusuna yardım sağlamanın son derece önemli olduğunu söylüyor.

VOA tarafından geçilen ABD’de halkın yarısı İsrail’in Gazze’deki savaşta çok ileri gittiğini düşünüyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’de halkın yarısı İsrail’in Gazze’deki savaşta çok ileri gittiğini düşünüyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’de halkın yarısı İsrail’in Gazze’deki savaşta çok ileri gittiğini düşünüyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.