ABD’de Corona Vakaları Artarken Tüketici Güven Endeksi Düştü

ABD’de Corona Vakaları Artarken Tüketici Güven Endeksi Düştü

ABONE OL
07:44 - 25/11/2020 07:44
ABD’de Corona Vakaları Artarken Tüketici Güven Endeksi Düştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD’de vakalar arttıkça Corona virüsü salgının kontrol altına alınmasına ilişkin iyimserlik azalıyor, tüketici güven endeksi de buna bağlı olarak düşüyor.

Conference Board adlı araştırma kuruluşu tarafından açıklanan Kasım ayı verilerine göre, tüketici güven endeksi 96.1’e düştü. Bu rakam Ekim ayında 101.4’tü.

Tüketici güveni endeksindeki düşüş; tüketicinin gelir, iş hacmi ve istihdam piyasaları koşullarına ilişkin beklentisinin büyük ölçüde azaldığını gösteriyor.

Conference Board kuruluşunun ekonomik göstergeler üst düzey direktörü Lynn Franco yeni verileri, “2021’e girerken, tüketiciler ekonominin ya da iş piyasasının güç kazanacağını öngörmüyor. Ayrıca, Corona virüsü salgınının yeniden hız kazanması belirsizliği ve ekonomik görünüme ilişkin endişeleri daha da arttırıyor” sözleriyle değerlendirdi.

Tüketici harcamaları ABD’deki ekonomik faaliyetin yüzde 70’i

Tüketici güven endeksi, hane halkının harcamaya ne kadar istekli olduğuna ilişkin işaretler verdiği için yakından takip ediliyor. Tüketici harcamaları ABD’deki ekonomik faaliyetin yüzde 70’ini oluşturuyor.

Küresel finansal hizmetler grubu MUFG’in baş ekonomisti Chris Rupkey, “Ülke genelinde pek çok eyalette yeni kısıtlamaların getirilmesine ve ekonomik faaliyetlerin askıya alınmasına yol açan pozitif Corona virüsü vakalarındaki keskin artış, tatil sezonuna girdiğimiz sırada tüketicilerin önümüzdeki döneme ilişkin daha çok endişelenmesine yol açtı” dedi.

Tüketici güven endeksi, 1985 yılındaki güven seviyesi olan 100 üzerinden puanlama sistemiyle düzenleniyor.

Pandemi öncesinde yüzde 3.9 ile son elli yılın en düşük işsizlik oranını gören ABD’de o dönem tüketici güven endeksi 130’un üzerine çıkmıştı.

Şubat ayında 132.6’yı gören tüketici güven endeksi Nisan ayında milyonlarca kişinin pandemi yüzünden işini kaybetmesi nedeniyle 85.7’ye düşmüştü.

Tüketici güven endeksi, Nisan ayındaki büyük düşüşün ardından toparlanmıştı, ancak endeks hala pandemiden önce görülen seviyelerin altında.

VOA tarafından geçilen ABD’de Corona Vakaları Artarken Tüketici Güven Endeksi Düştü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’de Corona Vakaları Artarken Tüketici Güven Endeksi Düştü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’de Corona Vakaları Artarken Tüketici Güven Endeksi Düştü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.