ABD’de Bazı Havaalanı İnternet Sitelerine Siber Saldırı  

ABD’de Bazı Havaalanı İnternet Sitelerine Siber Saldırı  

ABONE OL
10:54 - 11/10/2022 10:54
ABD’de Bazı Havaalanı İnternet Sitelerine Siber Saldırı  
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD’de bazı havaalanlarının internet sitelerinde bu sabah saatlerinde koordineli bir siber saldırı sonucu olduğundan şüphe edilen aksamalar yaşandı. Yetkililer uçuşların etkilenmediğini belirtti.

Kendisine Killnet adını veren Rusya yanlısı korsan grubu, bu sabahki siber saldırı öncesinde Telegram kanalında bir hedef listesi paylaşmıştı.

ABD’nin Atlanta kentindeki Hartsfield Jackson Uluslararası Havaalanı sözcüsü Andrew Gobeil, “Bu sabah internet sitesinde aksama olduğunu fark ettik. Bilgi işlem ve güvenlikten sorumlu ekibimiz olayı soruşturuyor. Operasyonlar etkilenmedi” diye konuştu.

Los Angeles Uluslararası Havaalanı’nın internet sitesinin halka açık bazı bölümlerinde de aksamalar yaşandı ancak yetkililer havaalanında iç sistemlerin etkilenmediğini ve operasyonlarda aksama yaşanmadığını söyledi.

Los Angeles Uluslararası Havaalanı sözcüsü Victoria Spilabotte, Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Ulaşım Güvenlik İdaresi (TSA) yetkililerine durumu bildirdiklerini kaydetti.

Sözcü havaalanının bilgi teknolojileri ekibinin tüm hizmetlerin yeniden sağlanabilmesi ve aksama sebebinin soruşturulması için çalıştıklarını söyledi.

Chicago’daki O’Hare Uluslararası Havaalanı gibi başka havaalanları da internet sitelerinin yavaş çalıştığını bildirdi.

Bu havaalanı da korsan grubu Killnet’in hedef listesinde yer almıştı.

Geçen hafta ABD genelinde hükümete ait internet sitelerine yönelik siber saldırıları bir korsan grubu üstlenmişti.

VOA tarafından geçilen ABD’de Bazı Havaalanı İnternet Sitelerine Siber Saldırı   haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’de Bazı Havaalanı İnternet Sitelerine Siber Saldırı   haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’de Bazı Havaalanı İnternet Sitelerine Siber Saldırı   haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.