ABD’de Bağımsızlık Günü Kutlamasında Silahlı Saldırı

ABD’de Bağımsızlık Günü Kutlamasında Silahlı Saldırı

ABONE OL
23:36 - 04/07/2022 23:36
ABD’de Bağımsızlık Günü Kutlamasında Silahlı Saldırı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Chicago’nun banliyölerinden birinde yapılan 4 Temmuz Bağımsızlık Günü geçit töreninde silahlı saldırı düzenlendi. Olayda en az 6 kişi öldü, 31 kişi yaralandı. Yetkililer zanlıyı arıyor.

Chicago Times gazetesi törenin sabah 10.00 sularında başladığını belirtti, ancak silah seslerinin duyulmasının ardından tören 10 dakika sonra durdu.

Törene katılan yüzlerce kişi, bazıları üstlerinde kan lekeleriyle, piknik sandalyelerini, pusetlerini ve battaniyelerini geride bırakarak tören alanından kaçtı.

Highland Park bölgesinin polisi kalabalığa dağılmaları çağrısı yaptı ve ortamın güvenli olmadığı uyarısında bulundu. Polis altı kişinin öldüğünü, 31 kişinin hastaneye kaldırıldığını bildirdi. Ölenlerin hastaneye kaldırılanlar arasından olup olmadığı ise bilinmiyor.

Polis yetkililerin hala şüpheliyi aradıklarını kaydetti. Şüphelinin 18 ila 20 yaşlarında beyaz bir ekkek olduğu sanılıyor. İlk bilgilere göre saldırganın silahını bir çatı katından ateşlediği tahmin ediliyor. Olay yerinde bir tüfeğin bulunduğu bilgisi de verildi.

Biden: “Silah şiddeti salgınıyla mücadeleden vazgeçmeyeceğim”

ABD Başkanı Joe Biden da Chicago’daki silahlı saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Biden, ‘’Jill ve ben Bağımsızlık Günü’nde Amerikan toplumunu bir kez daha kedere boğan anlamsız silah şiddetinden şoke olduk’’ dedi.

Kısa bir süre önce son otuz yılda her iki siyasi partinin ilk kez üzerinde anlaşma sağladığı ilk silah reformu yasasını imzaladığını hatırlatan Biden atılması gereken başka adımların olduğunu söyleyerek, ‘’Silah şiddeti salgınıyla mücadeleden vazgeçmeyeceğim’’ ifadesini kullandı.

Sun-Times muhabiri tarafından çekilen video, yüksek bir platformdaki bando müzik çaldığı sırada koşarak kaçanları, sosyal medyadaki bazı videolar ise kan gölü etrafında ters dönmüş sandalyeleri gösteriyor.

Gina Troiani ve oğlu anaokulu grubuyla geçit töreni için sıradayken ateş seslerini duymuş ve bunları havai fişek sanmış. Daha sonra kaçanları görüp silahlı saldırgan diye bağıranları duyunca durumun farkına varmış.

Troiani, Associated Press (AP) haber ajansına yaptığı açıklamada tam ters istikamete kaçmaya başladıklarını söyledi.

5 yaşındaki oğlu bu sırada kırmızı, mavi kurdelelerle süslenmiş bisikletinin üzerindeydi. O ve gruptaki diğer çocuklar ellerinde küçük Amerikan bayrakları taşıyorlardı.

Troiani oğlunun bisikletini ittirdiğini ve arabalarına ulaşmak için mahalle boyunca kaçtıklarını anlattı.

Troiani’nin telefonuyla çektiği videoda, çocukların sirenler çalarken korku içinde yol kenarına kaçtıkları görülüyor.

Illinois Valisi J.B. Pritzker yazdığı Twitter mesajında Highland Park’taki durumu yakından izlediğini, Illinois eyalet polisinin de çalışmalara destek verdiğini belirtti.

Lake İlçesi Şerif Ofisi ise yine Twitter’dan yaptığı açıklamada
“Bağımsızlık Günü geçit töreni güzergahı bölgesinde bir silahlı saldırının incelenmesine destek sağladıklarını” söyledi.

VOA tarafından geçilen ABD’de Bağımsızlık Günü Kutlamasında Silahlı Saldırı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’de Bağımsızlık Günü Kutlamasında Silahlı Saldırı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’de Bağımsızlık Günü Kutlamasında Silahlı Saldırı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.