ABD’de Askeri Üs Yakınlarında Silahlı Saldırı

ABD’de Askeri Üs Yakınlarında Silahlı Saldırı

ABONE OL
21:53 - 06/04/2021 21:53
ABD’de Askeri Üs Yakınlarında Silahlı Saldırı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD’nin Maryland eyaletindeki bir askeri üssün yakınlarında donanmada görev yapan bir doktorun ateş açtığı ve iki kişiyi yaraladığı bildirildi. Polis ve donanma yetkilileri, bir işyerinin parkında yaşanan olayın ardından saldırganın Fort Detrick Üssü’ne kaçtığını ve orada vurularak öldürüldüğünü belirtti.

Amerikan haber ajansı AP’nin bildirdiğine göre, erkek saldırganın Riverside Tech Park’ta bir işyerine girmesinin ardından içeridekiler dışarı kaçtı. Frederick kenti polis müdürü Jason Lando, ateş açma olayının binanın içinde mi yoksa dışında mı olduğunun henüz net olmadığını söyledi.

Saldırganın olaydan sonra aracıyla 10 dakikalık mesafedeki Fort Detrick’e gittiğini ve kendisini üsse kadar takip eden polis tarafından orada vurularak öldürüldüğünü kaydetti.

Donanmadan olayla ilgili daha fazla ayrıntı paylaşılmadı. Amerika Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada da, üsteki bir “aktif bir ateş açma olayına bir donanma doktorunun karıştığı ve doktorun daha sonra öldürüldüğü” bilgisi verildi.

Lando, “İki farklı olay yeri bulunuyor. Size sadece şunu söyleyebilirim ki tek bir saldırganın olduğunu doğruladık. Halk artık risk altında değil. Herkes emniyette” dedi.

VOA tarafından geçilen ABD’de Askeri Üs Yakınlarında Silahlı Saldırı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’de Askeri Üs Yakınlarında Silahlı Saldırı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’de Askeri Üs Yakınlarında Silahlı Saldırı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.