ABD Yemen’de Husi hedeflerini vurmaya devam ediyor

ABD Yemen’de Husi hedeflerini vurmaya devam ediyor

ABONE OL
21:48 - 10/02/2024 21:48
ABD Yemen’de Husi hedeflerini vurmaya devam ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, Yemen’deki Husi güçlerine karşı yeni bir operasyon düzenlendiğini ve Kızıldeniz’deki ticari gemilere karşı saldırı hazırlığında olan bazı hedeflerin vurulduğunu açıkladı.

ABD Merkez Komutanlığı CENTCOM’dan yapılan açıklamada, “ABD Merkez Komutanlığı kuvvetleri, Kızıldeniz’deki gemilere karşı fırlatılmak üzere hazırlanan iki mobil insansız su üstü gemisi (USV), dört mobil gemisavar seyir füzesi ve bir mobil kara saldırı seyir füzesine (LACM) karşı meşru müdafaa saldırıları gerçekleştirdi” denildi.

Açıklamada ayrıca “CENTCOM bu füzeleri ve USV’leri Yemen’de Husilerin kontrolündeki bölgelerde tespit etmiş ve bunların bölgedeki ABD Donanması gemilerine ve ticaret gemilerine yönelik yakın bir tehdit oluşturduğunu belirlemiştir. Bu eylemler seyrüsefer özgürlüğünü koruyacak ve uluslararası suları ABD Donanması ve ticaret gemileri için daha güvenli ve emniyetli hale getirecektir” ifadelerine yer verildi.

Husi’lere yakın Saba isimli haber ajansı da söz konusu saldırılarda 17 Husi militanının öldüğünü duyurdu.

ABD kuvvetleri, koalisyon güçleri İngiltere ve Hollanda gibi ülkelerin de katılımıyla ticari gemilere karşı saldırıları engellemek üzere Yemen’de çeşitli noktaları bir süredir hedef almayı sürdürüyor.

VOA tarafından geçilen ABD Yemen’de Husi hedeflerini vurmaya devam ediyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD Yemen’de Husi hedeflerini vurmaya devam ediyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD Yemen’de Husi hedeflerini vurmaya devam ediyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.