ABD Vergi Dairesi beyanname vermeyen 25 bin milyoner dahil 125 bin varlıklı kişinin peşine düştü

ABD Vergi Dairesi beyanname vermeyen 25 bin milyoner dahil 125 bin varlıklı kişinin peşine düştü

ABONE OL
22:09 - 01/03/2024 22:09
ABD Vergi Dairesi beyanname vermeyen 25 bin milyoner dahil 125 bin varlıklı kişinin peşine düştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Vergi Dairesi IRS, vergi beyannamesi vermeyen 125 bin yüksek gelirli kişinin peşine düşme hazırlığında. Yetkililer, 2017’ye kadar uzanan geriye dönük incelemelerin sonucuna göre, yüz milyonlarca dolarlık ödenmemiş verginin olduğunu söylüyor.

IRS bu haftadan itibaren, yılda 1 milyon dolardan fazla kazanan 25 binden fazla kişiye ve 2017 ile 2021 yılları arasında vergilerini ödemeyen 400 bin ile 1 milyon dolar arasında geliri olan 100 bin kişiye “itaatsizlik mektupları” göndermeye başlayacak.

Perşembe günü açıklanan kampanya, 2022 yılında Demokratlar’ın öncülük ettiği Enflasyonu Azaltma Yasası ile sağlanan fon ile zorunlu kılınan, IRS’in yüksek gelirlilerin vergi hilelerini takip etme çabasının bir parçası. Maliye Bakanı Janet Yellen’in talimatıyla, mevcut denetimleri arttırma çalışmaları, yıllık 400 bin dolardan az kazanan kişileri kapsamıyor.

Perşembe sabahı gazetecilere verdiği demeçte, “İnsanlar vermeleri gereken vergi beyannamesini vermediklerinde, bu durum, ulusumuzun yasaları uyarınca vatandaşlık görevlerini sorumlu bir şekilde yerine getiren çalışkan vergi mükellefleri için adil değildir” ifadelerini kullanan IRS Komiseri Daniel Werfel, “İnsanlar vergilerini ödemediklerinde bunun bir sonucu olduğunu bilmeleri gerekir” diye ekledi.

IRS geçtiğimiz aylarda, vergi sistemini kötüye kullanan ya da yükümlülüklerini yerine getirmeyen yüksek varlıklı kişileri hedef alan bir dizi yeni kampanya açıkladı.

Örneğin, geçen hafta IRS yönetimi, işletmelerin özel jetleri ve bunların yöneticiler tarafından kişisel olarak nasıl kullanıldığı ve vergi indirimi olarak nasıl yazıldığı konusunda onlarca denetim başlatacağını söyledi.

Bu yılın başlarında da IRS, milyonerlerden yaklaşık yarım milyar dolar gecikmiş vergi topladığını açıkladı.

Werfel, kurumun vergi beyannamesi olmayanlara yönelik denetim programlarının finansman ve personel yetersizliği nedeniyle 2016’dan bu yana sadece ara sıra yürütüldüğünü söyledi. Ancak federal vergi tahsildarı Enflasyonu Azaltma Yasası (IRA) uyarınca fon aldığından beri, IRS’in “artık bu temel vergi idaresi işini yapma kapasitesine sahip” olduğunu söyledi.

Werfel 125 bin kişiye karşı başlatılan kampanyayla ilgili olarak da, “Bahsettiğimiz, küçük bir grup kişi değil” ifadesini kullandı.

IRS, IRA fonunun 2022’de geçmesinden bu yana 7 bin kadar yeni müşteri hizmetleri personeli, hesap yöneticileri ve tahsilat personeli işe aldı ve yeni otomasyon teknolojisini uygulamaya koydu. Bu adımlar kurumun yüksek gelirli mükelleflerin peşine düşmesini sağladı.

Kurum dün açıklanan denetim kampanyası kapsamında, her hafta yaklaşık 20 bin ila 40 bin bildirim postalayacağını belirtti.

IRS, Kongre’deki Cumhuriyetçiler’in sürekli olarak geri çekmeye ya da azaltmaya çalıştığı 80 milyar dolarlık ek fonun somut sonuçlar verdiğini göstermeye çalışıyor.

Kurum ayrıca bu yılki vergi beyannamesi sezonunu yürütürken, vergi mükelleflerinin telefon bekleme sürelerinin düştüğünü ve kısa süre önce beyanname vermeyen 1600 “milyonerden” yaklaşık 500 milyon dolar tahsilat yapıldığını açıkladı.

Werfel, bildirilmeyen beyannamelerle ilişkili toplam “mali faaliyetin” 100 milyar doları aştığını ve ödenmemiş vergi yükümlülüklerinin ise yüz milyonlarca dolara ulaşabileceğini söyledi.

VOA tarafından geçilen ABD Vergi Dairesi beyanname vermeyen 25 bin milyoner dahil 125 bin varlıklı kişinin peşine düştü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD Vergi Dairesi beyanname vermeyen 25 bin milyoner dahil 125 bin varlıklı kişinin peşine düştü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD Vergi Dairesi beyanname vermeyen 25 bin milyoner dahil 125 bin varlıklı kişinin peşine düştü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.